Веган мусака със заливка

0
4458
Веган мусака със заливка

Веган мусака със заливка

Ако искате да впечетлите гостите си с традиционна рецепта от нашите земи, това е прекрасен начин да го направите.

Необходими Продукти:

  • 1 кг соева кайма (накисната)
  • ½ кг картофи
  • 1 глава лук
  • 2 домата
  • 5 стръка магданоз
  • 1 ч.л. червен пипер
  • ½ ч.л. черен пипер
  • 1 ч.л. чубрица
  • 1 ч.л. джоджен
  • сол
  • 1 с.л. олио/зехтин

Заливка

  • 200 мл соево/оризово мляко
  • 200 мл олио/зехтин
  • 1-2 с.л. брашно

РецептаНачин на приготвяне

Картофите се измиват, обелват и нарязват на малки кубчета. Лукът се нарязва на ситни кубчета и се задушава в мазнината до омекване. Прибавя се каймата и се пържи, докато стане коричка. Накрая се прибавят настърганите домати, ситно нарязаният пресен магданоз и подправките, и се оставя да къкри още няколко минути.

Сместа се прибавя към картофите и всичко се изсипва в тавичка. Залива се с вода почти до нивото на картофите и се пече във фурна до извирането ѝ.

В голяма купа изсипете „млякото“ и мазнината и пасирайте за няколко секунди, докато се смеси, но не стане гъсто. Добавете брашното и щипка сол и разбъркайте добре. Излейте заливката върху мусаката, оставете манджата във фурната за още 15-20 минути докато стане коричка.

Вижте още >>> Лек хляб с овесени ядки

Bon appétit!



ОСТАВЕТЕ ОТГОВОР

Моля, въведете Вашия коментар
Моля, въведете Вашето име тук