10 професионални съвета как да се грижим за косата си през зимата

Студените зимни дни със сигурност ще ни оставят със суха кожа, напукани устни и червен нос. Но кожата ни не е единствената жертва на времето, косата ни също страда. Накъдрената и наелектризирана коса, сухите краища без блясък са само началото на зимните ни неволи с косата. Но с тези експертни съвети сме готови да се преборим с атмосферните условия.

1. Накъдряне

Сигурно не бихте си и помислили за кератинова терапия през това време, но тя е подходяща и за зимните месеци когато косата ни е най-суха. Терапията, съчетана с безсулфатен шампоан и дълбоко подхранваща маска веднъж седмично, Ви помага да запазите косата си гладка през цялата година.

2. Наелектризирана коса

„Най-любимото“ ни нещо, свързано с носенето на зимни шапки, е неизбежното наелектризиране на косата. Има продукти за почти всяко състояние на косата, но не и за това. Избягвайте да нанасяте много масла и серуми. Използвайте лек спрей за коса, за да държите наелектризирането под контрол. Избягвайте пластмасовите гребени и четки, които биха наелектризирали косата Ви още повече.

3. Цвят без блясък

Обмислете балеажа за зимните месеци. Тази техника за боядисване на косата е чудесен начин косата Ви да изглежда целуната от слънцето през цялата година. Тази техника би преобразила и най-безжизнената коса в съживена, по-млада и по-красива.

4. Вземете си студен душ

Трябва да миете косата си със студена вода възможно най-често и колкото се може за по-дълго време. Въпреки че не е най-приятният начин да измием косата си, наистина помага да постигнем по-бляскава коса и да затворим кутикулите. Когато миете косата си с гореща вода, отваряте кутикулите, изсушавате косата и цветът пада по-бързо.

5. Нерафинирано масло от карите

Маслото от карите е един от най-добрите естествени овлажнители на света. То ще Ви помогне да запазите влагата в косъма и се абсорбира изцяло от косъма. Маслото от карите е чудесно при борбата със сухия скалп и пърхота.

Вижте още >>> Прически за къса коса

6. Терапия с масла

Маслата са по-полезни от която и да е скъпа терапия, която се предлага в салоните. Терапията с масла се препоръчва да се прави няколко пъти седмично. Просто нанесете малко от любимото си масло и вържете косата си на плитка, докато спортувате или стоите в къщи. Маслата проникват в косъма и спомагат за укрепване на косата.

Прекаленото сапунисване, използването на сешоар и преса лишават косъма от естествените масла. И докато балсамите влият само на външния слой на косъма, маслата попиват в дълбочина.

7. Приемайте витамини

Вземайте биотин и витамин Б комплекс за по-бърз растеж на по-плътна и гъста коса. Какви храни и витамини приемаме е от съществено значение за качеството, плътността и текстурата на косата Ви.

8. Не мийте косата си всеки ден

Използвайте сух шампоан за абсорбиране на излишната мазнина между миенето и стилизирането на косата. Сапунисването на косата всеки ден извлича естествените масла. В съчетание с уредите за термична обработка, всекидневното миене може да причини двойни щети на косата Ви.

9. Сдобийте се с добра четка

Грешната четка може да причини чуплива и накъсваща се коса. Четките от естествен косъм са най-доброто решение. Те разресват косата без скубане и придават страхотен блясък, разнасяйки естествените масла от корените към краищата.

10. Предпазвайте косата си от топлината

Уредите за термична обработка изсушават косата Ви и допринасят за накъсването на косъма. За да се преборите с вредите, които те причиняват, използвате повече балсам под душа. Винаги използвайте продукт за предпазване от топлината преди да използвате някой уред за термична обработка.ОСТАВЕТЕ ОТГОВОР

Моля, въведете Вашия коментар
Моля, въведете Вашето име тук