Домашен крем карамел

0
4468
Домашен крем карамел
Домашен крем карамел

Подготовка: 15 мин
Приготвяне: 60 мин
Готово след: 75 мин

Домашен крем карамел

Необходими Продукти:

  • 1 л. прясно мляко
  • 1 ч.ч. захар – за крема
  • 6 бр. яйца
  • 1 пакетче ванилия
  • 1 к.ч. захар – за карамелизирането

Технология за приготвяне

Изсипете захарта за карамелизирането в съд на котлона заедно с малко вода и нагрейте, докато започне да се получава златист карамел.

Сместа разпределете в предварително подготвени форми.

Разбийте добре яйцата заедно с останалата захар, прясното мляко и ванилията. Готовата смес разпределете във формичките.

Подредете ги в дълбока тава, досипете вода в тавата до половината на формичките и сложете да се пече, докато кремчетата не хванат приятна кафеникава коричка отгоре.

Крем карамелът се пече на слабо загрята фурна 1 час, приблизително на около 150-160 градуса, тъй като водата в никакъв случай не трябва да завира. В противен случай, крем карамелът ще стане на балончета.

Готовият крем карамел се обръща в чинийка и се поднася изстинал.

Вижте още >>> Най-добрата рецепта за палачинки

Bon appétit!

Домашен крем карамел
Домашен крем карамел

Домашен крем карамел

Домашен крем карамел

Домашен крем карамел
Оценете тази статия

ОСТАВЕТЕ ОТГОВОР

Моля, въведете Вашия коментар
Моля, въведете Вашето име тук