Домашен крем карамел

1
5172
Домашен крем карамел
Домашен крем карамел

Подготовка: 15 мин
Приготвяне: 60 мин
Готово след: 75 мин

Домашен крем карамел

Необходими Продукти:

  • 1 л. прясно мляко
  • 1 ч.ч. захар – за крема
  • 6 бр. яйца
  • 1 пакетче ванилия
  • 1 к.ч. захар – за карамелизирането

Технология за приготвяне

Изсипете захарта за карамелизирането в съд на котлона заедно с малко вода и нагрейте, докато започне да се получава златист карамел.

Сместа разпределете в предварително подготвени форми.

Разбийте добре яйцата заедно с останалата захар, прясното мляко и ванилията. Готовата смес разпределете във формичките.

Подредете ги в дълбока тава, досипете вода в тавата до половината на формичките и сложете да се пече, докато кремчетата не хванат приятна кафеникава коричка отгоре.

Крем карамелът се пече на слабо загрята фурна 1 час, приблизително на около 150-160 градуса, тъй като водата в никакъв случай не трябва да завира. В противен случай, крем карамелът ще стане на балончета.

Готовият крем карамел се обръща в чинийка и се поднася изстинал.

Вижте още >>> Най-добрата рецепта за палачинки

Bon appétit!

Домашен крем карамел
Домашен крем карамел

Домашен крем карамел

Домашен крем карамел

Домашен крем карамел
Оценете тази статия

1 КОМЕНТАР

  1. Рецептата е абсолютно същата, която майка ми ме научи, а нея – баба ми. Крем карамелът става страхотен и много вкусен!

ОСТАВЕТЕ ОТГОВОР

Моля, въведете Вашия коментар
Моля, въведете Вашето име тук