Мраморен сладкиш с крема сирене

0
4458
Неделен сладкиш

Мраморен сладкиш с крема сирене

Необходими Продукти:

  • 250 г. крема сирене
  • 50 г. захар
  • 2 с.л. портокалова кора
  • 3 с.л. портокалов сок
  • 1 ч.л. царевично нишесте
  • 3 яйца
  • 250 г. натурален шоколад
  • 60 г. масло
  • 150 г. захар
  • 2 ч.л. ванилова есенция
  • 2 яйца
  • 75 г. брашно

РецептаНачин на приготвяне

  1. Загрейте фурната на 180 градуса.
  2. Намажете с масло дълбока квадратна тава с дължина на страната 23 см и я покрийте с хартия за печене.
  3. Сложете в голяма купа крема сиренето и захарта и разбийте с миксер на висока скорост, докато сместа стане пухкава.
  4. Като продължите да разбивате, прибавете кората и сока от портокала и царевичното нишесте.
  5. Добавете 1 яйце, като разбивате за кратко, само докато продуктите се смесят.
  6. Оставете тази смес да почине.
  7. Разтопете шоколада и маслото в микровълновата фурна.
  8. Оставете сместа настрана, за да се охлади.
  9. Към разтопената смес прибавете с бъркане захарта и ванилията.
  10. Добавете разбитите 2 яйца, разбийте за кратко и накрая добавете брашното.
  11. Сипете шоколадовата смес в подготвената тава.
  12. После сипете сместа с крема сирене върху шоколадовата смес, като използвате супена лъжица.
  13. За да направите мраморната шарка, с метална сладкарска шпатула (или лъжичка за кафе) разбъркайте с кръгови движения на няколко места.
  14. Печете 25-30 минути, докато сладкишът леко се надигне по края и стегне в средата.
  15. Извадете го от фурната и го оставете в тавата да изстине.
  16. Нарежете го на квадратни парчета.

За основно препоръчваме >>> Мусака с картофи

Bon appétit!



ОСТАВЕТЕ ОТГОВОР

Моля, въведете Вашия коментар
Моля, въведете Вашето име тук