Мусака с картофи

0
4672
мусака, мусака с картофи, традиционна мусака, мусака заливка, класическа мусака, най-вкусната мусака
Мусака с картофи

Подготовка: 15 мин
Приготвяне: 60 мин
Готово след: 75 мин

Мусака с картофи

Необходими Продукти:

За плънката:

  • 500 гр. кайма смес
  • 1 кг картофи
  • 100 мл олио
  • 1 морков
  • 1 глава лук
  • 1 с.л. доматено пюре
  • 1 ч.л. чубрица
  • 1 ч.л. червен пипер
  • 1 ч.л. сол
  • 5-6 стръка магданоз

За заливката:

  • 2 бр. яйца
  • 1/2 кофичка кисело мляко
  • 1 с.л. брашно
  • 2 щипки сол
  • 4-5 стръка магданоз

Начин на приготвяне

Лукът се нарязва наситно, морковът се настъргва и заедно се запържват за около минута в 4 с.л. олио. Добавят се каймата и доматенот пюре. Пържи се докато каймата не стане на трохи, като се разбърква периодично с дървена лъжица. Накрая се поръсва с червен пипер, сол, малко чубрица и ситно нарязаният магданоз.

Картофите се обелват и нарязват на дребни кубчета. В широк съд се сгорещява останалото олио и в него за около 5 минути се запържват картофите, като се разбъркват периодично.

В тава се изсипват половината картофи и се покриват с част от каймата. Върху нея се разпределят останалите картофи и кайма.

Мусаката се пече около 25-35 минути в предварително загрята фурна на 180 градуса, докато леко се запече.

В купа се разбиват яйцата, брашното и киселото мляко. Заливката се овкусява със сол и ситно нарязаният магданоз и се разпределя върху мусаката. Връща се във фурната и се пече до златисто.

За десерт препоръчваме >>> Най-добрата рецепта за палачинки

Bon appétit!

мусака, мусака с картофи, традиционна мусака, мусака заливка, класическа мусака, най-вкусната мусака
Мусака с картофи
мусака, мусака с картофи, традиционна мусака, мусака заливка, класическа мусака, най-вкусната мусака
Мусака с картофи
мусака, мусака с картофи, традиционна мусака, мусака заливка, класическа мусака, най-вкусната мусака
Мусака с картофи

 

 

Мусака с картофи
Оценете тази статия

ОСТАВЕТЕ ОТГОВОР

Моля, въведете Вашия коментар
Моля, въведете Вашето име тук