Содени питки на грил тиган

0
5501
Содени питки на тиган
Содени питки на тиган

Содени питки на грил тиган

Тази рецепта е за содени питки на грил тиган – едно предложение за любителите на тестени изкушения. Детството на много от нас е минало с тези содени питки – Добруджанки, както в последно време им казват. Стават наистина много вкусни!

Необходими продукти

  • 1 кофичка кисело мляко
  • 3 бр. яйца
  • 2 ч.л. сода бикарбонат
  • 1 ч.л. оцет
  • брашно
  • краве масло

За гарниране:

  • сирене
  • зелен лук

Начин на приготвяне:

В купа се смесват киселото мляко от една млечна кофичка /400 гр/, содата за хляб и оцетът.

Разбъркват се и когато млякото шупне, се прибавят разбитите яйца. Прибавя се брашно, колкото поеме и се замесва тесто, което се оставя на стайна температура за 15 минути завито, за да не хваща коричка.

От тестото се правят топки, които се разточват върху набрашнена повърхност.

Загряваме грил тигана, намазваме леко с мазнина и опичаме питките, като обръщаме от двете страни.

Веднага като свалим питките от тигана, ги намазваме с краве масло. Поднасят се със сирене и пера зелен лук по желание.

За десерт препоръчваме: Мляко с ориз

Содени питки на грил тиган
5 (100%) 21 votes

ОСТАВЕТЕ ОТГОВОР

Моля, въведете Вашия коментар
Моля, въведете Вашето име тук