Топ 6 удоволствия за бъдещите майки

0
5857
Топ 6 удоволствия за бъдещите майки
Топ 6 удоволствия за бъдещите майки

Топ 6 удоволствия за бъдещите майки

По време на бременността жената може много пъти да чуе думата „не“, като това важи за начина ѝ на живот, хранене и дори мислене. Как може бременността да не доставя никакво удоволствие? Ние съставихме списък с топ 6 на приятните неща, с които всяка бременна жена би могла да се поглези.

  1. Отидете на масаж.

Масажът помага за борба с отоците, облекчава болката и подобрява кръвообращението. Но помнете, че през бременността, тялото е малко по-различно от обикновено – всички движения трябва да бъдат с ниска интензивност и слаб натиск.

2. Запишете се на йога.

Дори и никога да не сте се занимавали с това далеко-източно занимание, може съвсем безопасно да започнете още сега. Йогата оптимално съчетава стречинг и релаксация, в нея няма резки движения и Вие ​​и нероденото бебе сте в пълна безопасност. Най-важното – дихателните техники практикувани в йогата ще Ви бъдат полезни по време на раждането.

3. Организирайте „baby-shower“.

Това е американска традиция да се прави парти за бъдещата майка, като партито се организира от нейна приятелка. Американските мами правят за гостите си „уиш“ списък – списък с желаните подаръци. У нас „baby-shower“ не е твърде често срещана практика. По традиция, празникът може да се организира в дома на някоя приятелка, в кафене или ресторант, но не и в дома на „нашата главна героиня“.

4. Посетете Спа–център.

Спа процедурите са много приятни, но следва да имате предвид, че някои от тях могат да бъдат потенциално опасни за Вас и бебето. Това са например процедури, свързани с висока температура – сауна, вани с гореща минерална вода и други. Потенциално опасни са и процедурите с използването на различни билки и масла. В много Спа-центрове се предлагат специални процедури за бременни. За тях се подбират препарати, създадени само от натурални природни средства и се подбират методи, които не предизвикват неприятни и болезнени усещания. Всяка процедура обединява в себе си целенасочена грижа за проблемните участъци и отпускащ и успокояващ ефект.

Вижте още >>> 5 съвета и трикове за бързо отслабване след бременност 

5. Направете си фотосесия.

Много бъдещи майки са суеверни и предпочитат да не бъдат снимани по време на бременност, но ако не сте една от тях, защо тогава не си организирате едно малко забавление? Снимайте се с удоволствие и без никакъв страх, запечатайте този важен и щастлив момент от живота си. Днес много фотостудия предлагат професионална фотосесия за бременни жени, предоставят Ви и услугите на стилист и гримьор. Направете си такава фотосесия и след време с удоволствие ще разглеждате тези снимки с цялото семейство.

6. Насладете се на плуването.

От край време е известно благотворното влияние на водата както върху мама, така и върху бебето. Специалистите препоръчват упражнения във вода за бъдещите майки, плуване, а и раждане в такава среда. Заниманията може да се извършват както в басейн, така и в морето през лятото. Използвайте слънчевите дни, за да си доставите незаменимите ласки на морските вълни, които ще Ви донесат много бонуси.

ОСТАВЕТЕ ОТГОВОР

Моля, въведете Вашия коментар
Моля, въведете Вашето име тук