Шоколадово суфле

0
6115
Шоколадово суфле
Шоколадово суфле

Шоколадово суфле

Този десерт е възможно да го срещнете под различни наименования – шоколадово суфле или lava cake. Тайната се крие в изпичането, при което външните страни на десерта се изпичат, а вътрешността остава кремообразна и при гребване с лъжичка, хапваме хем крем, хем меко кексче.

Необходими продукти:

  • 100гр. натурален шоколад
  • 100гр. масло
  • 3-4бр. яйца
  • 150гр. захар
  • 65гр. брашно
  • 25гр. натурално какао

Начин на приготвяне:

Нарязвате натуралния шоколад на малки парчета и го разтопявате заедно с маслото, на водна баня, като бъркате непрекъснато до пълното разтопяване на продуктите и получаване на хомогенна смес.

След това разбивате яйцата със захарта на пяна, добавяте шоколадовата смес, разбивате отново, добавяте брашното и какаото и разбивате пак.

Формичките за шоколадово суфле се намазват с мазнина. По желание може да се поръсят с какао и така ще може да ги обърнете в плоски чинии и да сервирате отделно. Формичките се пълнят с получената смес, като не се запълват догоре, тъй като при изпичането се надигат.

Фурната се загрява до 200 градуса за около 2 минути и се пуска на вентилатор, след което слагаме формичките и печем по 10 минути за прясно готова смес. Не печете по-дълго, тъй като по този начин ще се изпече вътрешността на шоколадовото суфле и няма да се получи търсеният течен ефект при ядене.

Изваждате десерта от фурната след като е минало времето за печене, оставяте да се охлади и по желание се сервира с топка сладолед.

Хубаво е да имате предвид, че шоколадово суфле е десерт, който се сервира непосредствено преди ядене.

Вижте още >>> Домашен сироп от грозде

ОСТАВЕТЕ ОТГОВОР

Моля, въведете Вашия коментар
Моля, въведете Вашето име тук