Ястие с карфиол, нахут и кус-кус

0
4392
Ястие с карфиол, нахут и кус-кус

Ястие с карфиол, нахут и кус-кус

Изключително интересно и засищащо ястие, идеално за зимните дни, а и не само.

Необходими Продукти:

  • 2 с.л. зехтин
  • 1 среден лук
  • 1 ½ ч.л. кимион на прах
  • ½ ч.л. джинджифил на прах
  • сол и пипер на вкус
  • 1 кенче домати (цели)
  • 1 кенче нахут
  • 1 глава карфиол
  • ½ чаша стафиди
  • 150 грама бейби спанак
  • 1 чаша кус-кус

РецептаНачин на приготвяне

Включете котлона и поставете плитък тиган. Изсипете зехтина в тигана и изчакайте за да се загрее. Нарежете лукът на малки кубчета и го запържете за 3-4 минути докато омекне. Добавете всички подправки и бъркайте около минута. Добавете доматите като ги намачкате с ръце, нахута, стафидите и карфиола, плюс ½ чаша вода и ги оставете да заврят.

Намалете температурата на котлона и оставете сместа да ври около 15-20 минути докато зеленчуците омекнат и течността се сгъсти. Добавете спанака и оставете да ври 1-2 минути.

В голяма купа изсипете кус-куса и 1 чаша гореща вода, закрийте я с чиния и изчакайте докато набъбне и поеме водата. Сервирайте манджата със сварения кус-кус.

Вижте още >>> Най-добрата рецепта за палачинки

Bon appétit!



ОСТАВЕТЕ ОТГОВОР

Моля, въведете Вашия коментар
Моля, въведете Вашето име тук