Агнешка чорба по селски
Една вкусна агнешка чорба ще бъде достатъчна, за да Ви зареди след натоварения работен ден. Насладете ѝ се с пълна сила!
Необходими Продукти:
- 500 гр агнешки дреболии
- 50 мл олио или супена лъжица масло
- 1 средна глава нарязан червен лук
- 50 гр моркови
- 30 гр корен от целина
- 50 гр нарязан магданоз
- 30 гр доматено пюре
- червен пипер
- 1/2 дафинов лист
- 30 гр брашно
- 1 с.л. заквасена сметана
- жълтък
- чаена лъжичка лимонов сок
- 1,5 л вода
- сол, черен пипер
Начин на приготвяне
Нарежете агнешките дреболии на ситно. Зеленчуци почистете, измийте и нарежете на малки кубчета. Запържете лука в мазнината, добавете месото и зеленчуците постепенно. Разбърквайте, докато изчезне течността и остане само мазнината, след това добавете брашното, червения пипер, черен пипер, дафиновия лист, доматеното пюре и солта. Долива се с вода или зеленчуков бульон.
Когато месото и зеленчуците омекнат, махнете агнешката чорба от котлона и при необходимост добавете още подправки и сол по вкус, както и лимонов сок. Разбиете жълтъка със заквасената сметана и добавете към ястието. Сервирайте обилно с нарязан магданоз преди сервиране.
За десерт препоръчваме >>> Най-добрата рецепта за палачинки
Bon appétit!