Агнешка чорба по селски

0
4870
Агнешка чорба
Агнешка чорба

Подготовка: 10 мин
Приготвяне: 40 мин
Готово след: 50 мин

Агнешка чорба по селски

Една вкусна агнешка чорба ще бъде достатъчна, за да Ви зареди след натоварения работен ден. Насладете ѝ се с пълна сила!

Необходими Продукти:

  • 500 гр агнешки дреболии
  • 50 мл олио или супена лъжица масло
  • 1 средна глава нарязан червен лук
  • 50 гр моркови
  • 30 гр корен от целина
  • 50 гр нарязан магданоз
  • 30 гр доматено пюре
  • червен пипер
  • 1/2 дафинов лист
  • 30 гр брашно
  • 1 с.л. заквасена сметана
  • жълтък
  • чаена лъжичка лимонов сок
  • 1,5 л вода
  • сол, черен пипер

РецептаНачин на приготвяне

Нарежете агнешките дреболии на ситно. Зеленчуци почистете, измийте и нарежете на малки кубчета. Запържете лука в мазнината, добавете месото и зеленчуците постепенно. Разбърквайте, докато изчезне течността и остане само мазнината, след това добавете брашното, червения пипер, черен пипер, дафиновия лист, доматеното пюре и солта. Долива се с вода или зеленчуков бульон.

Когато месото и зеленчуците омекнат, махнете агнешката чорба от котлона и при необходимост добавете още подправки и сол по вкус, както и лимонов сок. Разбиете жълтъка със заквасената сметана и добавете към ястието. Сервирайте обилно с нарязан магданоз преди сервиране.

За десерт препоръчваме >>> Най-добрата рецепта за палачинки

Bon appétit!



0/5 (0 Reviews)

ОСТАВЕТЕ ОТГОВОР

Моля, въведете Вашия коментар
Моля, въведете Вашето име тук