Алергичен ринит (Хрема)

1
13989

Алергичен ринит

Наближава пролетта. Природата се събужда от зимния си сън, разгръща своята красота чрез цветовете, които покриват земята и дърветата. Всичко наоколо е прекрасно – но в този сезон и алергиите са в своя разцвет.

Световната статистика отбелязва постоянно нарастване броя на хората, страдащи от алергични заболявания. Причините за това са: замърсяването на околната среда и климатичните промени, които водят до нарушения в имунната система на човешкия организъм.

Едно от най-честите алергични заболявания е алергичният ринит (хрема), от него страда до 24% от населението на Европа.

През последните десетилетия заболеваемостта от алергичен ринит е нараснала почти два пъти – като от него предимно страдат децата. Той се счита за високо рисков фактор за появата на бронхиална астма.

Познати са различни методи за облекчаване състоянието при алергична хрема. Най-ефективни досега бяха кортикостероидите, но за съжаление те имат и най-много странични ефекти. Други средства за борба с тази болест са антихистаминовите (противоалергични) препарати, но и те предизвикват нежелани реакции.

Ето защо всеки един от нас, страдал поне веднъж от полените във въздуха, би искал да избере най-подходящия начин за предотвратяването на неприятната сенна хрема.

Как да намалите риска?

През пролетта и лятото се увеличава концентрацията на полени от треви и дървета във въздуха, ето защо – за да намалим риска от поява на алергичен ринит – трябва да избягваме пътуванията извън града, да затваряме плътно прозорците, по-често от обичайното да бършем прах с влажна кърпа. Добре е да изпползваме прахосмукачка с воден филтър, защото тя до голяма степен елиминира праха в дома. Така – доколкото това е възможно – ще бъдем защитени в къщи. Но какво да правим като излезем навън?

Облекчаване на състоянието

Пролетта е времето, в което всеки иска да се наслади на приятното време навън. За съжаление за страдащите от алергична сенна хрема това е времето, в което при всеки полъх на вятъра се появява реална опасност от запушване на носа, сълзене на очите, пристъпи на кихане. Повишената чувствителност към веществата, разпръснати във въздуха предизвиква нежелани реакции на организма. От една страна самата природа е причинител на този дискомфорт, но от друга, тя сама предлага алтернативни методи за облекчаване и лечение на сенната хрема – морска вода, етерични масла и различни вещества от тропически растения.

Вижте още >>> Захарен диабет – симптоми, видове, превенция

Низита

Nisita - алергичен ринит
Nisita – алергичен ринит

Носната лигавица е изключително чувствителна и затова тя първа реагира чрез появата на симптоми на сенната хрема – запушване на носа. В този случай се препоръчва използването на щадящо лечение. В Низита (удобна под формата на спрей и унгвент) е вложена лечебната сила на морската вода, благодарение на която се намалява рискът от инфекции на носа. Препаратът почиства нежно и щадящо ноздрите и възстановява носовото дишане, като не само има отпушващо действие, но същевременно и подпомага безпрепятственото отделяне на секрет от носната кухина. Едновременно с това, лекарственото средство предпазва лигавицата от изсушаване.

Низита е подходяща за възрастни и деца и ще помогне на всеки в борбата със симптомите на сенната хрема чрез лечебната сила на морската вода.

Ринитал

Ринитал - алергичен ринит
Ринитал – алергичен ринит

Хомеопатията предлага алтернатива на класическото лечение. Този метод преодолява проблемите с алергиите отвътре – благодарение на възстановяването на естествения имунен отговор на организма.

Комплексният хомеопатичен препарат за лечение на алергичен ринит (хрема) Ринитал съдържа комбинация от активни вещества, взети от тропически растения с изявено противоалергично, противовъзпалително и противооточно действие. Чрез него се елиминират основните симптоми на алергията и се нормализира имунната активност на организма при това, без да се появят нежелани реакции.

Препаратът Ринитал се използва успешно за профилактика и лечение на сезонен и целогодишен алергичен ринит (хрема) при пациенти от всички възрастови групи. Неговата доказана клинична ефективност и липсата на странични реакции го е превърнала в незаменимо средство при профилактика лечение на сенна хрема.

Нека не позволяваме на сенната хрема да помрачи радостта ни от настъпващата пролет! Нека сме здрави и се наслаждаваме на природата.

0/5 (0 Reviews)

1 КОМЕНТАР

ОСТАВЕТЕ ОТГОВОР

Моля, въведете Вашия коментар
Моля, въведете Вашето име тук