Как сами да си направите антицелулитен масаж вкъщи?

0
2227
Антицелулитен масаж вкъщи

Как сами да си направите антицелулитен масаж вкъщи?

Антицелулитен масаж вкъщи е процедура, която много жени практикуват, особено ако не могат да си позволят да отидат в някой от козметичните салони или спа центрове. Ще видите колко е лесно и как можете да комбинирате различни средства у дома, докато не постигнете желания ефект.

Разбира се, резултатът няма да бъде такъв, какъвто би бил след професионален масаж, но с малко воля и търпение можете да намалите целулита с до 50%. Това, което не трябва да пренебрегвате, е фактът, че резултатът ще бъде много по-добър, ако се занимавате с някаква физическа активност. Изборът, разбира се, е Ваш.

Антицелулитен масаж вкъщи
Антицелулитен масаж вкъщи

За постигане на максимално добри резултати, можете да си вземете антицелулитни масажни ръкавици или хавлиени такива, с които добре да търкате кожата в проблемните зони. Не само, че ще отстраните мъртвите клетки, но по този начин ще стимулирате кръвообращението и обмяната на веществата. Така организмът Ви по-лесно ще изхвърли токсините и ще стимулира метаболизма Ви.

Важно е ежедневно да пиете по минимум 2 литра вода. Колкото и да е трудно и „невъзможно“, водата ще бъде най-големият Ви съюзник в борбата с целулита.

Най-практичното е да се масажирате всеки ден по време на душ или след баня, когато кожата е по-мека и тъканите са нагряти. За да постигнете желания ефект, третирайте критичните зони по 10 минути всеки ден в продължение на поне един месец.

Антицелулитен масаж вкъщи
Антицелулитен масаж вкъщи

Едно друго доста просто и ефикасно средство също може да Ви бъде от полза – смляно кафе. Изсипете 2 супени лъжици на проблемната зона и с масажиращи действия ексфолирайте кожата. Повярвайте, ефектът за 2 седмици ще бъде удивителен!

След масаж нанесете антицелулитен крем, съдържащ кофеин. Той ще направи кожата Ви да изглежда равна и гладка.

Следвайки тези съвети у дома, само за един месец резултатът ще бъде налице! Пожелаваме Ви успех!

0/5 (0 Reviews)

ОСТАВЕТЕ ОТГОВОР

Моля, въведете Вашия коментар
Моля, въведете Вашето име тук