Бадемите намаляват чувството за глад

0
2476
бадеми
бадеми

Бадемите намаляват чувството за глад

Яденето на бадеми Ви позволява да се отървете от гладните спазми, които се появяват между основните хранения. До това заключение стигнаха изследователи от университета в Лийдс.

Британски учени откриха, че бадемите намаляват глада между основните хранения в сравнение с бисквитите, които имат подобен енергиен еквивалент. Изследване, публикувано от списание Nutrients, предоставя нови доказателства в подкрепа на теорията за способността на бадемите да влияят на апетита. Избирайки храна, която повишава нивото на ситост, човек може по-ефективно да управлява теглото си, като по този начин се предпазва от преяждане. Бадемите също така потискат подсъзнателното желание за храни с високо съдържание на мазнини, както показва това проучване.

Авторите му не са забелязали значителни разлики в дневното количество калории, при включването на бадемите в диетата и при тяхното отсъствие.

Ако обаче човек яде два часа след като е консумирал бадеми, калоричното съдържание на това хранене ще е по-ниско, отколкото при липса на бадеми като вид междинно хранене. Бадемите също така дават по-високо ниво на насищане от другите видове закуски.

Изследователите подчертават, че много потребители свързват бадемите с успешното управление на теглото и тази увереност също е важен фактор. По време на експеримента неговите участници са използвали бадемите като лека закуска между основната закуска и обяда, а в другата контролната група са яли осолени крекери със същата калоричност и тегло. В експеримента са участвали 42 жени на възраст от 26 до 34 години. Учените са оценявали нивото на апетит, усвояването на енергия, удовлетвореността от храната и собствените предпочитания.

0/5 (0 Reviews)

ОСТАВЕТЕ ОТГОВОР

Моля, въведете Вашия коментар
Моля, въведете Вашето име тук