5 съвета и трикове за бързо отслабване след бременност

0
7329
Бързо отслабване след бременност
Бързо отслабване след бременност

5 съвета и трикове за бързо отслабване след бременност

За бързата загуба на тегло след бременност, съветите и триковете, които подчертават необходимостта от физически упражнения и правилно хранене са най-добрите в борбата с излишните килограми. Вие не се нуждаете от личен треньор и специално оборудване, за да отслабнете след раждането на бебето.

Комбинирането на интелигентно, здравословно хранене, упражнения и правилната нагласа, ще Ви помогнат да възвърнете Вашата позната фигура. Това са 5 съвета и трикове за бързо отслабване след бременност, които всяка майка може да следва, за да възвърне бързо фигурата си.

1. Кърмене

Не само Вашето бебе ще има полза от кърменето. Вие също, защото изгаряте повече калории, отколкото майките, които избират хранене от бутилка. Майките трябва да консумират повече калории. Проучванията сочат, че жените, които кърмят, са склонни да горят калориите по-бързо, отколкото тези, които не кърмят своите бебета.

2. Осъзнайте ползите от упражненията

Събирайте се с приятели, семейството, Вашите колеги или други нови майки, за да се упражнявате редовно. Носете бебетата заедно на разходка в парка. Бутатането на количката е част от Вашата тренировка. Разходките можете да започнете седмица след раждането, за разлика от упражненията. Шест до осем седмици избягвайте упражнения като тичане или джогинг. Дайте на тялото си шанс да се възстанови напълно от бременността.

3. Останете добре отпочинали

Освен, че Ви дава повече енергия и Ви помага да се чувствате по-добре, достатъчното количество сън помага на тялото Ви да регулира правилно хормоните, които пряко влияят на Вашия апетит. Намирането на достатъчно време за сън е една от най-трудните задачи за майките. Все пак, ако дремнете за час по време на бебешките дремки, Вие ще бъдете в състояние да компенсирате нощното безсъние.

4. Чести закуски

Леката закуска със здравословни храни често помага на метаболизма. Тя дава енергия, която в крайна сметка генерира повече ендорфини в мозъка и ни помага да се чувстваме по-добре. Задоволете нуждите на мозъка и заситете глада си със сурови зеленчуци, които са хрупкави и нискомаслени дипове, с гевречета с ниско съдържание на мазнини, плодове.

5. Използвайте малка чиния

Старата поговорка „Очите са по-големи, отколкото стомаха“ важи за много хора, но използвайки по-малка чиния е един начин да се преборите с това явление. Извършвани са проучвания върху мъже и жени, на които са били давани сервизи с различен размер, за да се види как те могат да повлияят на участниците. Сигурно е, че колкото по-голяма е чинията, толкова повече е храната, която се консумира и физически по-зле се чувства лицето след преяждане.

0/5 (0 Reviews)

ОСТАВЕТЕ ОТГОВОР

Моля, въведете Вашия коментар
Моля, въведете Вашето име тук