ПРЕДИ ПЪТУВАНЕ до някоя от тези 5 страни се ваксинирайте

0
2331
Ваксини при пътуване в чужбина

Ваксини при пътуване в чужбина

При пътувания до някои страни е необходимо да се грижите за здравето си, т.е. да се ваксинирате, особено ако е предписано от закона или само е препоръчително.

Това са най-честите дестинации, за които трябва да бъдете ваксинирани, приемайки, че като деца сте получили всички предписани ваксини:

1. Бразилия

Пътуващите в Бразилия пътници са задължени по закон, не по-късно от 10 дни преди да пътуват да се ваксинират против жълта треска. Препоръчва се също така да проверят дали като деца са приемали всички задължителни ваксини. Тези, които влизат в района на Амазонка, трябва да вземат медикаменти срещу малария и да спазват мерките срещу предпазването от ухапване от комари. Ваксинациите срещу хепатит А и тифът се препоръчват и за пътници, които ще останат в Бразилия за по-дълъг период от време или които ще посещават селските райони.

2. Еквадор

Препоръчва се ваксина за тиф, за хепатит А и набавяне на лекарства против малария. Както и за Бразалиия, и в Еквадор е необходимо да се вземат предпазни мерки срещу ужилване от насекоми.

3. Индия

Ако пътувате до Индия през район, засегнат от жълта треска, както и в някои страни от Африка, Южна и Централна Америка, трябва да имате валиден сертификат за международно ваксиниране.

Ваксини при пътуване в чужбина
Сертификат за международно ваксиниране. Ваксини при пътуване в чужбина.

4. Перу

Всички пътници, пътуващи на запад от Андите и тези, които възнамеряват да посетят райони с гъсти гори, разположени на надморска височина по-малка от 2300 метра трябва да бъдат ваксинирани срещу жълта треска. Ако планирате пътуване до Мачу Пикчу и Куско, ваксинацията не е необходима. Освен от жълта треска се препоръчва да се предпазвате и от малария с предписани от лекар медикаменти.

5. Венецуела

Ако планирате пътуване до Венецуела, препоръчително е да ваксинирате срещу хепатит А и да приемате антималарийни лекарства. На някои места също се препоръчва ваксина срещу жълта треска.

0/5 (0 Reviews)

ОСТАВЕТЕ ОТГОВОР

Моля, въведете Вашия коментар
Моля, въведете Вашето име тук