Диетата на Ваня Червенкова
Диетата на Ваня Червенкова

В последно време, диетата на Ваня Червенкова е един от най-коментираните хранителни режими, не само защото може да се прилага веднага след операция за възстановяване на целия организъм според нея, но и като един наистина ефикасен метод за отслабване. Точно поради тези две причини, доста хора я наричат „докторската диета“ или „диетата на Ваня Червенкова“.

Какво представлява диетата на Ваня Червенкова?

Цикълът на диетата продължава точно 12 дни. Той включва шест вида храна и всеки един от тях се консумира 2 последователни дни:

  • Първи и втори ден – Картофи
  • Трети и четвърти ден – Пиле
  • Пети и шести ден – Салати
  • Седми и осми ден – Риба
  • Девети и десети ден – Плодове
  • Единадесети и дванадесети ден – Кисело мляко

Позволено е храната да се приготвя по всякакъв начин – варена, пържена, задушена, печена и на пара. Няма ограничение в количеството, което ядете, но е добре да се хапва често и по малко. Подправките, като например галетата за панировка на пилето са забранени. Ястията могат да се подправят с малко сол, зехтин и/или лимонов сок. Можете да пиете чай или кафе, но без захар. Препоръчва се приемът на много вода – поне 2 литра на ден. Всички безалкохолни (газирани напитки и сокове), а също и алкохолът са напълно забранени.

Тази диета е подходяща за отслабване и/или за пречистване на организма.

След приключването на 12-дневния цикъл, той може да бъде повторен, ако основната Ви цел е да свалите килограми.

Диетата на Ваня Червенкова
Диетата на Ваня Червенкова

Как действа диетата?

Диетата е толкова ефикасна, благодарение на приема на една и съща храна в продължение на два последователни дни. По този начин се улеснява разграждането на храната, тъй като за тази цел тялото използва само един ензим.

Приемът на 1 таблетка аспирин и 1 таблетка витамин C сутрин на гладно, улесняват преработването на храната, но задължително преди това трябва да се консултирате с личния си лекар дали това е подходящо за Вас. Все пак, това не е задължително условие в спазването на диетата, така че можете и да го пропуснете.

Очаквани резултати

Според Ваня Червенкова, след като спазвате 12-дневния цикъл два последователни пъти, без почивка по между им, можете да очаквате да свалите приблизително около 8-9 килограма.

За и против диетата на Ваня Червенкова

Диетата на Ваня Червенкова си е спечелила множество последователи и противници, подобно на всеки друг хранителен режим. Мненията относно нея са различни, като варират от ефикасността ѝ до пълното отричане на метода.

Подходяща ли е диетата за Вас?

Добре е да се консултирате с личния си лекар или специалист преди да започнете с този хранителен режим.

4.3/5 (3 Reviews)

1 КОМЕНТАР

ОСТАВЕТЕ ОТГОВОР

Моля, въведете Вашия коментар
Моля, въведете Вашето име тук