Домашен крем карамел
Необходими Продукти:
- 1 л. прясно мляко
- 1 ч.ч. захар – за крема
- 6 бр. яйца
- 1 пакетче ванилия
- 1 к.ч. захар – за карамелизирането
Технология за приготвяне
Изсипете захарта за карамелизирането в съд на котлона заедно с малко вода и нагрейте, докато започне да се получава златист карамел.
Сместа разпределете в предварително подготвени форми.
Разбийте добре яйцата заедно с останалата захар, прясното мляко и ванилията. Готовата смес разпределете във формичките.
Подредете ги в дълбока тава, досипете вода в тавата до половината на формичките и сложете да се пече, докато кремчетата не хванат приятна кафеникава коричка отгоре.
Крем карамелът се пече на слабо загрята фурна 1 час, приблизително на около 150-160 градуса, тъй като водата в никакъв случай не трябва да завира. В противен случай, крем карамелът ще стане на балончета.
Готовият крем карамел се обръща в чинийка и се поднася изстинал.
Вижте още >>> Най-добрата рецепта за палачинки
Bon appétit!
Рецептата е абсолютно същата, която майка ми ме научи, а нея – баба ми. Крем карамелът става страхотен и много вкусен!