Забележителности в Атина

0
8495

Забележителности в Атина

Хилядолетната история, както и добре запазените архитектурни шедьоври на древните гърци, превръщат днешна Атина в един от любимите градове на всички туристи.

Атина – столица на южната ни съседка Гърция е древен град с множество добре запазени и реставрирани исторически и културни забележителности, които заедно с невероятната атмосфера и гостоприемството на местното население, я превръщат в едно предпочитано място за туристи от цял свят.

Освен с история, природа, целогодишно приятно време, Атина привлича туристите и със запленителните си легенди и митове, разказващи за величието на древните богове на Олипм. За да се докоснете до онези времена и легенди посетете:

Акрополът – плосък скалист връх, който се издига над площад Агора. Той датира още от 2-ро хилядолетие преди Христа, като се смята, че на него е бил построен царски дворец.

Забележителности в Атина - Акрополът
Пантеонът в Атина

Пантеонът – древногръцки храм, построен между 447 – 438 година преди новата ера. Той е главен храм на Акропола и едно от най-големите архитектурни постижения на древните гърци.

Дионисиевият театър – построен през 534 година преди новата ера. Той се поражда от шестванията, посветени на бога на виното – Дионисий.

Храмът на Зевс – построен е в периода 6 – 2 век преди Христа. Той е бил най-големят храм в Римската провинция Елада, като в него се е намирала прочутата статуя на Зевс Олимпийски – едно от Седемте чудеса на древния свят.

Арката на Адриан – построена през 131 годинам, в чест на римския император Адриан, в близост до Храмът на Зевс.
Когато организирате своето бизнес или туристическо пътуване извън страната не забравяйте да сключите застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“.

Арката на Адриан
Арката на Адриан
0/5 (0 Reviews)

ОСТАВЕТЕ ОТГОВОР

Моля, въведете Вашия коментар
Моля, въведете Вашето име тук