Засаждане на лимон от семка

0
10635
Засаждане на лимон от семка, как се засажда лимон, лимонено дръвче
Засаждане на лимон от семка

Засаждане на лимон от семка

Засаждане на лимон от семка е метод колкото лесен, толкова и бавен, затова трябва да се заредите с търпение. Все пак да си имате лимонено дръвче в къщи е не само красиво, но и доста оригинално.

В тази статия ще Ви опишем лично изпробвана процедура за засаждане на лимон от семка в домашни условия, който със сигурност ще даде положителни резултати.

Отделете няколко семки от лимона, измийте ги добре, след което обелете външната им обвивка. Отдолу трябва да останат голите семки, които трябва да накиснете във вода. В продължение на 7 дни сменяйте водата. Това се прави с цел отмиване на киселинността, която съдържат. Ще забележите също така, че семките започват да покълват.

На осмия ден вземете подходящ съд и го напълнете с 2/3 пръст. Поставете семката и я покрийте с още два пръста земя отгоре. Полейте добре и оставете на топло място.

След една седмица, в някои случаи дори по-рано, ще поникне растението. Поливайте редовно на 4-5 дни. Лимонът обича слънцето, така че не го лишавайте от него.

Имайте предвид, че лимонът расте бавно. Естествено засаден по този начин, щом порасне, растението няма да дава плодове. Нужно е да го ашладисате. Ако няма къде да откриете друго лимонено дръвче, с което да го ашладисате, то по български е най-лесно да го направите с джанка. Повярвайте търпението и грижите си заслужават.

Засаждане на лимон от семка, как се засажда лимон, лимонено дръвче
Засаждане на лимон от семка

Аналогично на този принцип можете да си засадите и други цитрусови плодове, като мандарини, портокали или грейпфрути.

Ако имате малки дечица, на тях със сигурност ще им бъде интересно да видят как се засажда лимон от семка, как започва да расте и в какво дръвче се превръща.

На тези от Вас, които ще изберат този метод, желаем успех! И все пак не забравяйте –не се отказвайте, ако не се получи от първия път.

4.1/5 (7 Reviews)

ОСТАВЕТЕ ОТГОВОР

Моля, въведете Вашия коментар
Моля, въведете Вашето име тук