Искате ли да имате здрави и красиви нокти?

0
6787
Здрави и красиви нокти

Искате ли да имате здрави и красиви нокти?

Това може да се постигне лесно и с малки усилия. Не е нужно да посещавате салон редовно, за да имате красиви нокти. Комбинацията от добре балансирана диета, постоянна грижа и добра лична хигиена могат да Ви осигурят така желания изряден маникюр или педикюр.

Използвайте крем за нокти
Когато мажете с масло ръцете си, не забравяйте да го направите и за ноктите си. Постоянното миене на ръцете или използването на дезинфектант за ръце могат бързо да изсушат кожата, затова се опитайте да овлажнявате кожата след всяко измиване. Кокосовото масло е отлично средство, което да използвате за тази цел.

Здрави и красиви нокти
Здрави и красиви нокти

Внимавайте с кожичките
Най-добре е, ако кожичките не бъдат премахвани. Можете да ги навлажните и избутате назад с подходящ инструмент. Ако все пак искате да ги отрежете, внимавайте много и отстранявайте само мъртвата кожа. Намазвайте често с маслиново или бадемово масло, за да намалите количеството химикали, които се вливат от нанасянето на лак.

Избягвайте използването на тежък и груб лак за нокти
Лакът за нокти обикновено съдържа много токсични химикали. За щастие доста от компаниите за производство на лакове започнаха да произвеждат такива, които не съдържат вредни химикали. Все пак не забравяйте да прочетете внимателно етикета, преди да го закупите. Можете също така да закупите водни лакове, които не траят толкова дълго, но са най-безопасни.

Хранете се здравословно
Диетата е много важна за поддържането на здрави и красиви нокти. Протеинът е от решаващо значение, както и омега-3 мастни киселини. Калцият ги държи здрави, а витамините А и С ги предпазват от изсушаване.

И не на последно място – пийте много вода, за да останете хидратирани.

0/5 (0 Reviews)

ОСТАВЕТЕ ОТГОВОР

Моля, въведете Вашия коментар
Моля, въведете Вашето име тук