7 прости съвета, как да защитите децата си от бактерии и вируси

0
2755
Как да защитите децата си от бактерии

7 прости съвета, как да защитите децата си от бактерии и вируси

Нямате нужда от специално средство за борба с бактериите, за да защитите семейството си от различните заболявания, причинени от вируси и бактерии. Просто следвайте тези седем прости правила:

1. Научете децата си да мият ръцете си по няколко пъти на ден: след като отидат до тоалетната, пипат животни или играят на двора, както и преди ядене.

2. Мийте ръцете си със сапун и вода. 20 секунди триене са достатъчни, за да убиете бактериите, които трябва да бъдат елиминирани.

3. Носете със себе си дезинфектант за ръце или мокри кърпички, когато водите децата си на обществени площадки и паркове, търговски центрове и други места, където може да няма как да ги измиете. Избършете добре ръчичките им, ако е възможно и под ноктите.

4. По време на приготвяне на месо, измивайте добре дъските за рязане с топла вода и препарат или в съдомиялна машина. По възможност почистете добре работните повърхности с дезинфектант. Бактериите, които обикновено се срещат в суровото месо, включително салмонела и ешерихия коли, са по-опасни от всички други бактерии.

5. Ако имате малки наранявания и драскотини по кожата си първо ги измийте с вода и сапун, след което нанесете малко антибактериален мехлем. Използвайте превръзка или пластир, които трябва да сменяте ежедневно, докато раната не заздравее.

6. Уверете се, че Вашите деца са ваксинирани навреме и мислете за грипна ваксинация всяка година. Дете в училищна възраст, което е ваксинирано срещу грип, по-трудно ще донесе вкъщи бактерии, които могат да заразят цялото семейство.

7. Ако някой е болен вкъщи, не забравяйте добре да почистите дома си, за предпочитане с антибактериални средства. В това число влизат и всички предмети като дистанционни управления и играчки, които детето Ви докосва през деня.

0/5 (0 Reviews)

ОСТАВЕТЕ ОТГОВОР

Моля, въведете Вашия коментар
Моля, въведете Вашето име тук