Как да имаме здрава и красива коса

Как да имаме здрава и красива коса?

Не би ли било чудно, ако всеки ден имаме блестяща и жизнена коса?

В тази статия ще намерите някои общи стъпки, които може да следвате, за да имате винаги страхотна коса. Следвайте всички стъпки или просто изберете тези, които важат за Вас, за да имате здрава и красива коса.

Измивайте Вашата коса правилно.

Ако можете, опитайте се да не миете косата си всеки ден. Масажирайте скалпа с шампоана, а не с балсам. Направете това за около 40 секунди, преди да го измиете. Ако имате мазна коса, повторете отново процеса. Когато масажирате горната част на главата си, циркулацията се увеличава и също помага за предотвратяване на пърхота.
Сложете балсам в ръката си и разтривайте от върховете на косата до корените. Ако искате по-мека копринено изглеждаща коса, оставете балсама в косата си за няколко минути, преди да я изплакнете.

Как да имаме здрава и красива коса
Как да имаме здрава и красива коса

Изсушавайте косата си правилно.

Сешоарите могат да бъдат доста благоприятни, стига да се използват правилно. Важно е, сушенето да става от разстояние, защото ако е прекалено близо, водата в косата Ви може да се нагрее и да я повреди.

Как да имаме здрава и красива коса

Избягвате да сресвате косата си, докато е мокра.

Мократа коса е по-склонна към начупване. Ако все пак, държите да я срешете, то използвайте само гребен с широки зъбци. Нанесете балсам или омекотяващ крем, за да направите косата по-гъвкава.

Ако имате възможност, си купете четка за сресване от естествен косъм. Тя подпомага маслата в косата Ви да се разпространяват и така тя да става по-мека и лъскава.

Как да имаме здрава и красива коса

Маски и терапевтични процедури.

Не на последно място, от време на време правете различни терапии за коса. Третирането на косата Ви с някои специални възстановителни продукти ще помогне за подобряване на нейното здраве. Може да използвате всеизвестните процедури с яйце, бира, арганово масло, авокадо или кокосово масло.

Използвайте винаги балсам. Той прониква дълбоко в косата и ще я направи по-гъвкава и красива.

Как да имаме здрава и красива коса
Как да имаме здрава и красива коса

0/5 (0 Reviews)

1 КОМЕНТАР

  1. Дългата, поддържана и чиста коса е едно от нещата които привличат погледа и създават добро първо впечатление, затова трябва да се грижим за нея

ОСТАВЕТЕ ОТГОВОР

Моля, въведете Вашия коментар
Моля, въведете Вашето име тук