Как да навием косата си без маша?

Къдравата коса се нарежда сред най-желаните прически, защото къдриците придават романтичност и загадъчност на всяка дама, смекчавайте чертите на лицето ѝ. Буклите подчертават красотата на дамите.

За съжаление не всяка дама е надарена с буйни къдрици. Представителките на женския пол, които са с права коса, постоянно подлагат косата си на къдрене с маша, което много я уврежда.

Тук идваме ние на помощ. С този сравнително лесен начин няма да подлагате косата си на топлинна обработка и същевременно ще постигнете желаните къдрици.

КАК ДА НАВИЕМ КОСАТА СИ БЕЗ МАША

Ще Ви бъде необходима единствено лента за коса, с чиято помощ и малко търпение ще се сдобиете с желаните букли.

Ето и стъпка по стъпка пътят към здравата и къдрава коса:

  • Срешете косата си и сложете лентата както е показано на картинката.
  • Разделете косата на еднакви по дебелина кичури и един по един ги увийте около лентата, докато не приберете цялата коса.
  • При нужда използвайте фуркети, за да прикрепите по-добре кичурите към лентата.
  • Единственото, което остава е да легнете да спите и на сутринта, когато свалите лентата, ще сте с красиви къдрици.

За да оформите по-добре къдриците, прокарайте пръсти през косата си. За да фиксирате къдриците и да ги запазите възможно най-дълго, ги напръскайте с лак за коса.

Вижте още >>> Прически за къса коса

А ето и един друг вриант за къдрене на косата без маша –  чрез навиване на косата на множество малки кокчета-рогчета. Ще попитате как? – просто е, преди да увиете кичурите на кок, усучете ги. Резултатът ще е зашеметяващ!0/5 (0 Reviews)

ОСТАВЕТЕ ОТГОВОР

Моля, въведете Вашия коментар
Моля, въведете Вашето име тук