Как да предпазим детето от слънцето?

0
5665
Как да предпазим детето от слънцето
Как да предпазим детето от слънцето

Как да предпазим детето от слънцето?

Защитата от вредните слънчеви лъчи е много важна при децата, тъй като кожата на всеки човек помни всичко. В случаите, когато малки деца са изложени на лъчите UVA, UVB и IR-A, възможно е на по-късен етап да има нежелани реакции.

Дерматолозите и специалистите в тази област казват, че е от решаващо значение е децата да не бъдат пряко изложени на слънце през най-горещата част от деня, когато индексът на вредните лъчи е висок, и разбира се, да използват адекватна защита.

Какъв слънцезащитен продукт да изберете?

Важно е да изберете добър продукт с висок защитен фактор, препоръчан за възрастта на детето. Слънцезащитното мазило трябва да се нанася постоянно, а не само когато детето е във водата или на плажа. Слънчевите лъчи са най-силни в периода от 11 до 16 часа, така че децата в този период трябва да бъдат скрити на сенчесто място колкото е възможно повече. Прекомерното излагане на слънце още от първите дни след раждане има голямо въздействие върху състоянието на кожата през целия живот.

Слънцезащитна грижа
Слънцезащитна грижа

Слънцезащитните продукти се нанасят върху всички открити части на кожата в момента, в който детето бъде изложено на слънце. Нанасянето на слънцезащитния продукт се нанася повторно, в зависимост от цвета на кожата, пигментацията и предишното излагане на кожата на слънце. За бебета и малки деца, обикновено е необходимо кожата да се намазва на всеки половин час. Обърнете внимание на избрания крем. Той трябва да има защита от инфрачервената IR-A радиация, която е опасна, както и от вредните UVA и UVB лъчи.

Вижте още >>> Правилна грижа за красив и безопасен тен

Най-голямата част от излъчването, 56%, представлява инфрачервено-IR излъчване, 39% е видима светлина и около 5% UV радиация. Инфрачервеното лъчение е значителен фактор за околната среда, има нарастващо въздействие върху човешкото здраве, особено върху кожата. Има различни видове инфрачервени лъчи, а инфрачервените лъчи (IR-A) са вредни и опасни. Инфрачервеното лъчение представлява почти една трета от общото слънчево лъчение, докато UVA и UVB радиацията съставляват само седем процента от общия слънчев спектър. Дерматолозите предупреждават, че IR е четири пъти по-силна и по-вредни от UVA и UVB лъчите, взети заедно, което води до многобройни и дълготрайни увреждания на кожата. Тази вредна инфрачервена радиация прониква по-дълбоко в дермата, причинявайки многобройни увреждания на ДНК и значително ускорява стареенето на кожата.

0/5 (0 Reviews)

ОСТАВЕТЕ ОТГОВОР

Моля, въведете Вашия коментар
Моля, въведете Вашето име тук