Как правилно да се грижите за кожата на Вашето бебе

0
5319
къпане на бебе

Как правилно да се грижите за кожата на Вашето бебе

Днес, всяко четвърто бебе има суха кожа, което го прави по-податливо на болести. Бебешката кожа е много по-чувствителна от кожата на възрастните и е много важно да я подхранвате правилно, за да бъде здрава.

В първите дни след раждането кожата на бебето все още не е свикнала със сухата среда, като върху нея се появяват сухи и червени зони. Това са нормални процеси, които отминават веднага след отстраняване на причините за появата им. Ако това не се случи и бебето продължава да има суха кожа, трябва да му се обърне специално внимание, особено през зимата.

Поставете овлажнител в стаята на Вашето бебе, за да контролирате процента на влагата и да помогнете за хидратирането на кожата му. В студените дни е по-добре да облечете бебето по-топло, отколкото да нагрявате стаята, защото топлината убива влагата от въздуха.

Когато къпете бебето, избягвайте пенливи вани и сапуни, тъй като те премахват естествените мазнини от кожата. Както антибактериалните, така и ароматните сапуни са ненужни. Вместо това добавете малко масло към водата за баня. Това ще помогне на кожата да бъде мека и овлажнена.

Не е нужно да къпете бебето дълго всеки ден, тъй като това допълнително ще изсуши кожата му. Важно е редовно да прилагате овлажнител. Не го къпете повече от пет минути, защото това е достатъчно. По-дългият престой във водата допълнително изсушава кожата.

След къпане подсушете кожата и нанесете крем. Това ще запази влагата от къпането.

 

0/5 (0 Reviews)

ОСТАВЕТЕ ОТГОВОР

Моля, въведете Вашия коментар
Моля, въведете Вашето име тук