Как да стриймваме на живо и да печелим пари от това

0
7896

От платформите до инструментите – ето всичко, което трябва да знаете.

Как да стриймваме на живо

През последните няколко години стриймингът на живо нарастна масово, за да се превърне в изключително популярна форма на забавление в целия свят. Ако търсите как да преместите Вашия развлекателен бизнес онлайн по време на пандемията, не би могло да уцелите по-добро време, тъй като все повече и повече хора започват да следят различни живи потоци в Twitch, YouTube и Facebook като нов източник на незабавно забавление, докато стоят вкъщи по време на извънредното положение.

Неотдавнашен доклад на StreamElements твърди, че зрителите на Twitch на живо са предавали повече от 2,72 милиарда часа съдържание само през второто тримесечие на 2020 г., показвайки огромна потенциална аудитория онлайн. И макар това да означава, че има много възможности за Вас да привлечете нова публика и да изградите лоялна общност, това подразбира и че има голяма конкуренция.

И така, как можете да се откроите сред тълпата? Независимо дали сте геймър, DJ или водещ, тези топ съвети трябва да Ви помогнат да бъдете забелязани, превръщайки Вашето съдържание от непринудено хоби в професионален стрийминг, създаден за нула време.

1. Поток към множество платформи

Когато започнете със стрийминг на живо, намирането на публика може да бъде трудно. Така че, за да си осигурите най-добрия шанс да се свържете с феновете си, трябва да гледате да предавате поточно към възможно най-много различни платформи едновременно.

Докато Twitch все още е безспорен крал на стрийминга на живо в момента, Facebook и YouTube правят големи стъпки, за да подчертаят своите стрийминг платформи и да увеличат аудиторията си. И не забравяйте, колкото и популярна да е платформата в момента, това не означава, че ще остане така завинаги … помните ли MySpace? Точно!

Потокът към множество платформи не само увеличава шансовете Вашето съдържание да бъде видяно от повече хора, но и Ви дава силна основа за надграждане. Така че, ако например Twitch изчезне утре, Вие няма да останете без алтернативна стрийминг платформа, към която да се обърнете.

2. Добавете персонализирана графика и преходи

Изграждането на разпознаваема марка, когато предавате на живо, е жизненоважно. Вашата аудитория трябва да може да забележи незабавно съдържанието Ви. Чудесен начин да постигнете това е с персонализирана графика, наслагвания и преходи.

Има причина огромните компании да се грижат толкова много за своите лога – дори Coca-Cola все още харчи милиарди долари всяка година, рекламирайки своя бранд. Наличието на марка, от която хората се интересуват е от решаващо значение за изграждането на лоялна фен база и общност. Така че определено вложете много мисли и грижи в „потребителското изживяване“, защото ако на хората им хареса това, което виждат, има много по-голяма вероятност да се върнат всеки път, когато предавате на живо.

3. Използване на видео превключвател за разнообразие

Добавянето на втора камера или изходно устройство към потока Ви наистина може да увеличи стойността на стрийминга, който предоставяте на аудиторията си. Ако сте геймър, аудиторията Ви може да се интересува да гледа ръцете ви върху контролера, както и играта, в която играете. Ако предавате музика на живо, втора камера, показваща в ръцете Ви китара, може да бъде наистина интересно за зрителите. Ако сте домакин на шоу, то възможността да възпроизвеждате видеоклипове и да променяте своя фон наистина ще Ви помогне да плените аудиторията си.

Разбира се, колкото по-креативни стават Вашите потоци, толкова по-сложно се обработват. Ето защо може да Ви е полезен видео превключвател като ATEM Mini или ATEM Mini Pro. Превключвателите могат да управляват множество източници за Вас, което Ви позволява безпроблемно да лавирате между различни камери и визуални елементи. Pro версията на превключвателя може също така да извърши кодирането на Вашия поток вътрешно. Специализирани хардуерни енкодери като този Ви позволяват да създавате потоци с по-ниска латентност и да намалите вероятността от изпуснати кадри. ATEM Mini Pro непрекъснато кешира потока Ви, така че ако внезапно изпитате проблеми с интернет и потокът Ви се понижи, можете да изберете къде сте прекъснали, след като връзката бъде възстановена. Този превключвател също има възможност да запише H.264 копие на Вашия поток с AAC аудио за архивиране или експортиране.

ATEM Mini Pro
ATEM Mini Pro

4. Имайте последователен график

Уведомяването на Вашата аудитория кога и къде може да намери Вашето съдържание е от ключово значение при всяка форма на видео продукция. Наличието на последователен график е жизненоважно за изграждането на фен база, която се връща за всеки от Вашите потоци на живо.

Където и когато е подходящо, не забравяйте да насърчавате хората от Вашата аудитория да коментират. Това ще помогне за изграждането на Вашата общност.

Но също така гледайте да не прекалявате. Може да си мислите, че правенето на нещо, което Ви харесва, означава, че трябва да го правите възможно най-много. Въпреки това да се напъвате твърде силно може да доведе до горчива рутина, като стриймингът ще стане по-скоро задължение, отколкото удоволствие. Това може да накара потоците Ви да изчезнат и ако това се случи, гледаемостта може бързо да падне.
0/5 (0 Reviews)

ОСТАВЕТЕ ОТГОВОР

Моля, въведете Вашия коментар
Моля, въведете Вашето име тук