Как за 1 месец да променим живота си към по-добро

0
2421
Как за 1 месец да променим живота си към по-добро

Как за 1 месец да променим живота си към по-добро

Авторът на много книги и статии Светлана Покревская смело обещава на всички, които изпълняват плана по-долу, че за един месец ще се променят толкова много, че няма да познаят себе си.

„Наскоро получих писмо от читател:“ Здравейте, Светлана! Искам да променя живота си, как да го сторя?! “

Леле… Мислех за това дълго време. И, знаете ли, оказа се, че всичко е много просто. Всичко се свежда до 4 седмици. Общо – месец. Точно един месец самообучение, за да преминете към по-добър живот!

Така че, за всяка седмица има план – три задачи, които трябва да се прилагат в живота. И да ги спазвате през това време. В идеалния случай – и по-дълго, но тук всеки от Вас преценява сам за себе си.

Първа седмица: Почистване на тялото и ума

1. Рано ставане, около 6 часа сутринта.

Трябва да имате време за себе си, което никога не е достатъчно в един ден. Сутрин – тишина и спокойствие, ставате по-рано без да се разсейвате за бизнеса, работа и докато домът е заспал. Това е идеалното време, което да отделите за себе си, за да регулирате силата на тялото и да работите на 100 % през този ден. Мързелът, нежеланието да ставаме рано – това не е показател за умора. За мен това е индикация, че не искате да живеете пълноценно живота си. Защо да ставам от леглото – отново мрачна сутрин в метрото, задръствания, работа … Трябва първата Ви мисъл да е : „Нов ден – още нови възможносности„. Съгласете се, че с такава мисъл е по-лесно да се събудите и да започнете нов ден. Животът има нужда от нови искри – така ще бъде лесно да скочите от сутринта.

2. Леко хранене.

За предстоящите промени ние имаме нужда от огромно количество енергия. Може би сега сте на такъв етап, в който обичате добре да си похапвате, да опитвате онези сладки изкушения, на които нямате волята да се противопоставите… Все пак е добре да избирате храна, която мислите, че Ви е от полза, а не просто да задоволява апетита Ви. Със сигурност: алкохол, чипс, сладки напитки, готови храни, нездравословна храна не се вписват в нито едно здравословно хранене. Така че всичко това – премахнете. Порциите преди лягане трябва да са малки. През останалото време – слушайте тялото си или се посъветвайте с диетолог. Важно е да улесните тялото. си, хранейки се с лека, здрава и вкусна храна. Така тялото Ви ще бъде щастливо, а Вие заредени с енергия.

3. Спорт

Това, е много, много важно. Тонусът и здравето на тялото са предпоставки за духовно здраве. Така че, за да се събуди живот (дух) в тялото Ви, трябва да има движение. Нашите предложения: йога, бягане и танци. Опитайте се да се движите все повече всеки ден, под всякаква форма: танц пред огледалото, качване пеша по стълбите, фитнес тренировка. Сами решавате.

Втора седмица: Почистване на всичко, пренареждане

1. Изхвърлете всички ненужни неща!

Пренаредете всички кътчета, рафтове и шкафове вкъщи. Помислете само: всяко нещо във Вашия дом не само отнема парче от мястото, но и част от енергията Ви. Всичко, дори и най-малкото! Оставете само наистина полезните и необходими неща. Неща, които са приятни за Вас, които Ви вдъхновяват, които обичате.

2. Започнете да изпълнявате всички задачи, които сте отлагали с времето.

Спомнете си колко пъти сте си казвали, че след Нова Година ще промените нещо от живота си! Колко пъти сте си казвали, че ще научите нещо ново: език, курс или нещо подобно. Вместо да влачите товар и отговорност, е по-добре да го решите веднага.

3. Равносметка за хората около Вас.

Решете всички проблеми, които Ви дърпат назад и Ви вкарват в депресия. Откажете се да общуват с тези, които винаги са Ви критикували и винаги са недоволни от всичко. Ориентирайте се към тези, които имат на какво да Ви научат. А за да се отделите от тези, които Ви натоварват, се научете да казвате НЕ. Просто ги оставете. Ако трябва бъдете неблагодарни, невъзпитани, бъдете лошите – ако това е цената на свободата. Изключение правят родителите.

Трета седмица: Планове, Цели и Мечти

1. Напишете списък с планове за седмицата и го изпълнете.

Не трябва да оставяте плановете от предходната седмица за следващата. Какво са те за Вас? Те трябва да предизвикват радост, ентусиазъм и желание да запретнете ръкави? Ако трябва премахнете невъзможните към този момент неща. И в двата случая ще намерите един прилив на сила и воля за живот. Не забравяйте да планирате не само работата и приходите, но и свободното време с приятели и любими хора, време за себе си (тази точка се забравя често). Напишете нещо като книга на Вашия живот, в която са добавени конкретни дати и конкретни стъпки.

2. Списък с невероятни неща.

Едно много интересно упражнение. Ето как се прави: Напишете списък на мечтите си, които до сега не сте сбъднали. Не бива от началото да бъдат прекомерно смели, така че тяхната реализация да бъде непосилна и да се откажете. Не трябва да включвате световно господство и желанието да се изкачи Еверест (като вече сте на 89 години). Изключете критиките и си представете, че няма невъзможни неща на този свят.

3. Планирайте ежадневието си.

Всяка вечер, напишете план за следващия ден. Кратък, смел, все едно какъв – но план трябва да има. И да е вечерта – това е важно. Така на следващия ден Вашата продуктивност ще се увеличи значително. Изпробвано е и работи! И още нещо: не забравяйте да погледнете в списъка си със задачи, когато се събутите 🙂

Прочетете още >>> 4 генетични причини за бедност

Четвърта седмица: Разширете границите

1. Опитайте се да живеете по различен начин.

Отидете на работа по-различен път. Отидете в различен магазин или кафе. Опитайте нов спорт. Опитайте се да направите това, което никога не сте правили. Всеки ден, без да прави обичайните неща, си задайте въпроса – точно сега, не мога ли да направя нещо различно? Трябва да създадете навика да опитвате нови неща, постепенно да напуснете утъпкания път.

2. Извън зоната на комфорта.

Разбира се, всичко от предходните точки, ако го изпълните, е извън зоната на комфорт. Но тук е продължението – вгледайте се в страховете си. Не само да ги погледнете, но и да се борите с тях. Понякога са необходими и радикални методи, за да превъзмогнете притесненията си и да се почувствате пълноценни хора.

3. Починете си.

Не може само да се работи. Отдайте се на задължителна почивка. Изключете интернета си, излезте със семейството си на разходка или се поглезете с една спа процедура.

Сигурни сме, че при изпълнението на тези стъпки, ще почувствате хармония в живота си, всемогъщество и удовлетвореност. Успех!

0/5 (0 Reviews)

ОСТАВЕТЕ ОТГОВОР

Моля, въведете Вашия коментар
Моля, въведете Вашето име тук