Колики при бебетата

0
6020

Колики при бебетата

На скоро сте станали родители и това е страхотно. Ново изживяване, нова емоция и съвкупност от красиви и незабравими мигове. Но идва момент, в който Вашето мъниче започва да плаче по цял ден без причина, здраво е, храни се много добре, а не спира да плаче и това продължава с дни. Не се притеснявайте допълнително, ако бебето Ви е около третата седмица, то най-вероятно е дошло време за коликите.

Коликите при бебетата се свързват със силни болки в коремчето, което се причинява често от поглъщане на въздух при сучене. Така това предизвиква силни болки и може да забележите как Вашето бебе свива пръстите си, зачервява се и издърпва краката си към коремчето. Коликите често се появяват около 2-3 седмица от раждането на Вашето бебе. Достигат своя връх около шестата седмица, след което започват да отминават значително между 3 и 4 месец.

Бебетата обикновено плачат, когато са мокри, гладни, уплашени или изморени, но едно бебе с колики плаче прекомерно, често по едно и също време (обикновено в късния следобед или вечер). Когато бебето Ви е с колики, то може да забележите, че виковете му по това време са по-силни и по-високи от нормалния му плач и че епизодите започват и свършват внезапно.

Колики при бебетата
Колики при бебетата

Важно е да запомните, че няма нищо опасно от това Вашето бебе да има колики. Не бива да се притеснявате, а да бъдете търпеливи и да знаете, че те ще отминат. Добра идея е да разговаряте с лекар. Той ще Ви даде подобаващи съвети и ще може да следи по-обстойно Вашето бебче.

Много родители препоръчват капки, които се дават на бебчето и по този начин се облекчават болките в коремчето. Също така може да се пробвате да затопляте коремчето му с възглавничка или одеяло. Топлината в коремната област ги успокоява, това е и причината Вашето мъниче да иска да суче по-често, когато има колики. Топлото мляко успокоява коремчето му.

Вижте още >>> Млякото е важно за развитието на детето

Хубаво е също така да се посъветвате с Вашия лекар относно хранителния Ви режим. Когато кърмите и Вашето бебе има колики е хубаво да ограничавате храни като зеле и карфиол. Също така храни, предизвикващи киселини.

Най-важното е да се опитате да бъдете спокойни и да знаете, че всичко това ще отмине. Точно, когато си мислите, че няма да може да издържите още една нощ в плач, ще видите, че плачът става по-кратък и Вашето мъниче се успокоява и коликите са отминали завинаги. Бъдете силни и горди – първото Ви голямо предизвикателство като родител е отминало и сте се справили геройски.

Успех.

0/5 (0 Reviews)

ОСТАВЕТЕ ОТГОВОР

Моля, въведете Вашия коментар
Моля, въведете Вашето име тук