Лимонът може да облекчи, предотврати и излекува много заболявания!

0
6204

Лимонът е богат на витамин С, но предлага и много други ползи за здравето. Той съдържа пектин (пребиотик), който помага за понижаване на кръвната захар. Лимонът има малко калории, така че е полезен при строги диети.

Лимонът е най-добрият източник на витамин С . Този витамин е важен за производството на колаген и помага за усвояването на желязото от растителните храни. Адекватният прием на витамин С предотвратява образуването на камъни в жлъчката. Витамин С ефективно се бори с настинки и насърчава регенерацията на костите.

Лимонената киселина присъства в лимоновия сок. Тя не понижава рН, а го повишава (алкализира). Повишавайки рН на урината, лимонената киселина помага за разтварянето на камъните в бъбреците. Помага и за отстраняването на амоняка от тялото – продукт на протеиновия метаболизъм.

Ериоцитринът е антиоксидант, който се намира в лимоновия сок и кората. Ериоцитрин в комбинация с други активни вещества облекчава възпалението, оксидативния стрес и оптимизира нивата на кръвната захар. Ериоцитринът насърчава окисляването на мастни киселини и нормализира инсулиновата чувствителност. Това вещество активира биогенезата на клетъчните митохондрии.

Хесперидин намалява оксидативния стрес и възпалението и нормализира здравето на съдовете. Хесперидин намалява вероятността от дегенерация на макулата (дегенерация на ретината при възрастни хора). Това вещество намалява ефекта на галактозата, глюкозоподобна захар, открита в млечните продукти.


5/5 (1 Review)

ОСТАВЕТЕ ОТГОВОР

Моля, въведете Вашия коментар
Моля, въведете Вашето име тук