Лунна диета при пълнолуние и новолуние

Лунна диета при пълнолуние и новолуние с продължителност от 24 часа до 6 дни.

0
9252

Лунна диета при пълнолуние и новолуниеЛунна диета при пълнолуние и новолуние

Лунна диета при пълнолуние и новолуние и защо се спазва? – обяснява президента на Международната федерация по Фито- и Ароматерапия, лекар-терапевт Доктор Кристиан Дюраффур.

В тези дни се променя атмосферното налягане и движението на водата. Пълнолуние – време на отлив, когато водата се сгъстява. При Новолуние е точно обратно, водата се разширява и предизвиква прилив.

Благодарение на тези външни процеси в телата ни също се променя обмяната на веществата (разпределението на водата и микроелементите).

При пълнолуние водата от междуклетъчните пространства се предвижва вътре в клетките, а при новолуние настъпва обратният процес: водата се предвижва навън от клетките на тъканите. Предвид тези особености, може периодично да се спазва диета, която ще подобри движението на водата в организма, ще прочисти тялото, ще ускори отделянето на мазнините и токсините.

Диетата при пълнолуние се основава на употребата на течности. Тя Ви помага да се справите със задържането на течности в организма.

Диетата при новолуние отвежда от организма водата, токсините и стимулира процесите на липолиза (разлагането на мазнини складирани в клетките).

Лунната диета възбужда организма, помага му да използва напълно запасите си от ензими (те са необходими за смилането на храната и усвояването на хранителните вещества).

Препоръки

Всяка една от двете лунни диети може да се провежда в два режима: кратък (24 часа при пълнолуние и при новолуние за 36 часа) и разширен (до 6 дни).

Странични ефекти – лунната диета не се препоръчва при някои метаболитни заболявания като диабет или болести на кръвта.

Лунна диета при пълнолуние и новолуние

Ето няколко примерни диети:

Лунна диета при пълнолуние и новолуние – сок от плодове
Диета 24 часа:
Тя започва в навечерието на пълнолунието и продължава 24 часа. Менюто съдържа само течности. Може да се пие вода (изворна, варена, минерална), пресни сокове, които имат диуретични свойства. Най-добре е да се пие сок от прясно изцедени плодове и зеленчуци.

Резултатът няма да се забави дълго. Загубата не теглото е 250 грама до 1 кг, организмът ще се прочисти и ще спаднат отоците.

Лунна диета при пълнолуние и новолуние – ананас
Диета 6 дни:
През първия ден се ядат само сурови или варени зеленчуци. В следващите два дни и двата дена след гладуването се ядат само ананас и гъби (яде се четири пъти на ден).

Ананасът има диуретично действие и предотвратява натрупването на мазнини. Гъбите трябва да са приготвени на пара или варени с малко подправки и малко зехтин (студено пресован). Гъбите са ниско калорични и съдържат протеини, които са храна за мускулите.

Внимание: Тази диета не трябва да продължава повече от шест дни, включително и деня на гладуването!

Лунна диета при пълнолуние и новолуние – гъби
Диета 3 дни:
Диетата при пълнолуние може да се ограничи до три дни:

първи ден – сурови или варени зеленчуци
втори ден – само течности
трети ден – само ананас и гъби.
Резултатът – ефективно почистване на тялото и намаляване на теглото с 1-3 кг в зависимост от продължителността на диета.

Лунна диета при пълнолуние и новолуние – зеленчуци
Диета 6 дни:
Трите дни преди новолуние и двата след се консумират сурови и варени зеленчуци.

Да не забравяме, че трябва да адаптираме нашите нуждите към диетата. Не е необходимо диетата да се превръща в мъчение.

Единственото ограничение – диетата, не трябва да продължава повече от 6 дни.

Резултатът – загуба на тегло с 1-3 кг. в зависимост от продължителността.

Диета при новолуние
Диета 36 часа:
Лунна диета при пълнолуние и новолуние – зеленчукова супа
Диетата започва в 18 часа в денят преди новолуние и продължава 36 часа.

Менюто включва супи и зеленчуков бульон 4-5 пъти на ден. Супата да може да бъде приготвена от любимите ви зеленчуци (моркови, картофи, сладки чушки, боб, корени и други). Растителните бульони имат ценни диуретични свойства.

За да се избегне монотонността, може веднъж на ден да се пие бульон от домашни птици, месо или риба.

Зеленчуковите супи и бульонът снабдяват организма с минерални вещества. В супите се съдържа целулоза, която притъпява чувството за глад.

Резултатът – интензивно прочистване на организма и намаляване на теглото с около 500 гр. Ако се използва само зеленчуков бульон, загубата на тегло може да достигне 1 кг.

5/5 (1 Review)

ОСТАВЕТЕ ОТГОВОР

Моля, въведете Вашия коментар
Моля, въведете Вашето име тук