Мариновани пилешки крилца
Днес е време за пилешки крилца! Почти не познаваме хора, които не обичат сочни, добре изпечени пилешки крилца.
Необходими Продукти:
- 8-10 броя пилешки крилца
- 2 с.л. мед
- 2 с.л. горчица
- 8 с.л. соев сос
- 4 с.л. балсамов оцет
- 1/2 ч.л. чесън на прах
- 1 кафена чаша вода
Начин на приготвяне
1. Омесват се продуктите за маринатата – балсамовият оцет, соевият сос и медът се бъркат, докато медът се разтопи напълно. Добавят се и останалите продукти – чесънът на прах и горчицата. Продължаваме да разбъркваме до получаването на хомогенна смес. Накрая се прибавя и чашката с вода.
2. С получената марината се поливат измитите и предварително почистени пилешки крилца и се оставят да покиснат поне 3-4 часа, като през час се обръщат и обливат отново, за да поемат добре от маринатата.
3. Пекат се върху предварително загрята скара или във фурна на 200-220 градуса. Може също така да ги изпечете върху барбекю на дървени въглища.
4. Готовите пилешките крилца може да сервирате с гарнитура от картофено пюре, пържени картофи, задушени зеленчуци или избрана от Вас салата.
За десерт препоръчваме >>> Най-добрата рецепта за палачинки
Bon appétit!