Мариновани пилешки крилца

0
4701
Мариновани пилешки крилца

Мариновани пилешки крилца

Днес е време за пилешки крилца! Почти не познаваме хора, които не обичат сочни, добре изпечени пилешки крилца.

Необходими Продукти:

  • 8-10 броя пилешки крилца
  • 2 с.л. мед
  • 2 с.л. горчица
  • 8 с.л. соев сос
  • 4 с.л. балсамов оцет
  • 1/2 ч.л. чесън на прах
  • 1 кафена чаша вода

РецептаНачин на приготвяне

1. Омесват се продуктите за маринатата – балсамовият оцет, соевият сос и медът се бъркат, докато медът се разтопи напълно. Добавят се и останалите продукти – чесънът на прах и горчицата. Продължаваме да разбъркваме до получаването на хомогенна смес. Накрая се прибавя и чашката с вода.

2. С получената марината се поливат измитите и предварително почистени пилешки крилца и се оставят да покиснат поне 3-4 часа, като през час се обръщат и обливат отново, за да поемат добре от маринатата.

3. Пекат се върху предварително загрята скара или във фурна на 200-220 градуса. Може също така да ги изпечете върху барбекю на дървени въглища.

4. Готовите пилешките крилца може да сервирате с гарнитура от картофено пюре, пържени картофи, задушени зеленчуци или избрана от Вас салата.

За десерт препоръчваме >>> Най-добрата рецепта за палачинки

Bon appétit!

0/5 (0 Reviews)

ОСТАВЕТЕ ОТГОВОР

Моля, въведете Вашия коментар
Моля, въведете Вашето име тук