Подготовка: 10 мин
Приготвяне: 20 мин
Готово след: 30 мин
Най-добрата рецепта за палачинки
Необходими Продукти:
- 2 бр. яйца
- 2 с.л. захар
- 2 ч.ч. прясно мляко – около (400 мл)
- 2 ч.ч. брашно
- щипка сол
- 5-6 с.л. олио
Начин на приготвяне
Първо разбийте с миксер яйцата и захарта. Сложете и щипката сол.
Към разбитите продукти добавете млякото, разбъркайте, след което добавете полека брашното. Миксирайте докато не се получи гладка гъста смес без бучки.
Най-накрая се добавя олиото. То е важно, за да не Ви залепва сместа в тигана.
Нагрейте тигана на макс и с черпак изсипвайте сместа. Изчакайте докато не почне да потъмнява по краищата, след което обърнете палачинката.
Можете да сервирате със сладко от ягоди, горски плодове, мед, шоколад, сладолед или друго по желание.
Ако обичате солени палачинки или ги приготвяте за солена палачинкова торта, то тогава сложете само една лъжица захар.
Да Ви е вкусно!