Най-красивите летни градински цветя

0
18469
Най-красивите летни градински цветя
Най-красивите летни градински цветя

Най-красивите летни градински цветя

Ако искате да имате красива градина с разнообразни колоритни цветя, пролетта е точното време да засадите луковици, които процъфтяват през лятото. Най-популярните и едни от най-красивите летни градински цветя са лилиите, гладиолите и далиите.

Градински лилии

Градински лилии, Най-красивите летни градински цветя
Градински лилии

Лилиите принадлежат към най-красивите и най-търсените градински цветя. Има ги във формата на камбанки или тромпет, в бяло, жълто, оранжево, розово, червено и лилаво, с шарени окраски или петна. Цъфтят от юни до септември, въпреки че някои видове цъфтят и по-късно. Лилиите се садят през април или септември, на дълбочина 15см. В дъното на ямата, поставете шепа пясък, а пространството между луковиците трябва да е 15-20см. Подходяща за тях е добра, плодородна, рохкава и малко листна почва. В градината, лилиите могат да бъдат засадени в групи, на бордюри и цветни лехи. В комбинация с гладиоли и декоративни храсти изглеждат невероятно.

Далии

Далии, далия, Най-красивите летни градински цветя
Далии

Далията е цвете, което процъфтява от юли до октомври. В зависимост от сорта, това цвете може да порасне от 30см до 3м. Цветовете са с различни окраски, форми и размери. Засаждането трябва да е на слънчево място, а почвеният хумус, средно тежък и добре пропусклив. Разсадите се засаждат на дълбочина 15см, високите сортове се засаждат на разстояние 90-120см, средните на 60-90см, а ниските на 40см.

Гладиоли

Гладиоли, Най-красивите летни градински цветя
Гладиоли

Гладиолите са много красиви цветя, което имат твърди листа под формата на меч, чиито цветове са нанизани високо на клонката. Има хибриди, които цъфтят в бяло, жълто, оранжево, розово, лилаво, кафяво или зеленикаво. Гладиолските луковици се засаждат през пролетта, от април до май. По-високите сортове на 10 до 15см, а по-ниските съвсем плитко в земята. Разстоянието между растенията трябва да бъде 10-20 см. Гладиолите виреят най-добре в почва, богата на хумус на слънчево място. Те изглеждат невероятно в групи пред градинска ограда.

0/5 (0 Reviews)

ОСТАВЕТЕ ОТГОВОР

Моля, въведете Вашия коментар
Моля, въведете Вашето име тук