Сензационен начин да свалиш килца (без тренировки)

0
9051
Начин да свалиш килца

Сензационен начин да свалиш килца (без тренировки)

Всички ни мързи, някои просто не си го признават. Е, вече не е необходимо да се потиш във фитнеса, за да си във форма – науката установи, че плажната фигура е съвсем постижима, без да се налага да губиш време във физически натоварвания.

Статия, публикувана в European Journal of Preventive Cardiology твърди, че ако стоиш прав, вместо седнал, в продължение на 6 часа на ден, не просто ще спреш да дебелееш, но дори е възможно да се освободиш от излишните килограми.

Авторите на научното изследване разкриват, че дългите периоди в седнало положение, са сред основните виновници за затлъстяването, сърдечно-съдовите заболявания и диабета. Експертите посочват, че европейците прекарват средно по 7 часа на ден, залепени за стола, и дори някои от физически активните сред тях подвиват крак за по-дълго, отколкото прекарват прави.

А точно последното е от ключово значение за горенето на омразните калории. Мащабният анализ на данни от 46 научни експеримента с участието на 1184 доброволци категорично говори за ползите от стоенето прав. Средният профил на участниците е 33 години, 65 килограма и 60/40 съотношение мъже-жени, а учените установили, че тези, които са прави, горят 0,15 калории на минута повече от седналите. Което значи, че човек с тегло от 65 килограма би изгорил 54 калории повече дневно, ако постоянно е на крак, вместо върху дупе. На годишна база разликата е 2,5 килограма, а за четири години – цели 10 кила.

„Стоенето прав не само помага за горенето на калории – допълнителната физическа дейност предпазва от сърдечни и мозъчни проблеми, както и от диабет. Когато човек е в изправено положение, той неминуемо прави спонтанни движения – балансира върху единия или другия крак, прави малки крачки напред-назад или настрани, а това е полезно“, добавят учените.0/5 (0 Reviews)

ОСТАВЕТЕ ОТГОВОР

Моля, въведете Вашия коментар
Моля, въведете Вашето име тук