Несебър – един от най-красивите южни курорти на Черноморието

0
4956
Несебър
Несебър

Несебър – един от най-красивите южни курорти на Черноморието

Несебър се слави като един от най-красивите южни курорти на Черноморието. Мястото е комбинация от Античност, Средновековие и Ново време. Градът привлича хиляди туристи от цял свят. Културните забележителности са на всеки ъгъл в Старата част, а Новата част предлага куп забавления и изживявания за посетителите. Но освен всичко това, Несебър се очертава и като прекрасно кътче за всички влюбени двойки.

Морският град се намира в югоизточните части на България. Това, което привлича още повече туристи е фактът, че Несебър граничи с други известни курорти – Слънчев бряг, Поморие, Равда и Ахелой. Почивката в Несебър е предпоставка за посещение и на останалите места.

Градът се слави като един от най-древните в цяла Европа. Смята се, че населеното място се е обособило като такова преди около 3200 години. Днес, Несебър се разделя условно на две части – Стара и Нова. Комбинацията от тях превръща курорта в място, което предлага по нещо за всеки. Двете части се свързват с помощта на провлак, който е дълъг около 400 метра. По средата на този провлак е построена мелница. В наши дни, тя не изпълнява никакви функции. Но за сметка на това е превърната в туристическа атракция. Тази стара мелница се използва и като крайна точка за уговаряне на срещи.

Несебър – кътче за влюбени

Много често в близост са разположени улични музиканти, които омайват преминаващите туристи с помощта на таланта си. Най-честите слушатели на тези музиканти са млади влюбени двойки, които се водят ръка за ръка. Истинска атракция както за влюбените, така и за всички посетители са туристически влакчета, които сноват в Новата и Старата част на Несебър. Возейки се на тези влакчета, туристите могат да разгледат градчето и да опознаят романтиката и историята на Несебър.

В Старата част на града се помещават редица галерии и средновековни църкви. Повечето от храмовите постройки са нефункциониращи, останали като руини от изминалите епохи. Местата около тях са запълнени с малки кафената и пейки. През нощта, Старият Несебър се окъпва от прожектори в различни светлини.

По старите улици все още могат да се видят занаятчийски дюкяни, в които майстори упражняват занаяти, завещани им от предците. Грънчарството и хлебарството са сред най-интересните за всички посетители. Всеки може да надзърне в работилницата на ковача или кожухаря. Изключително атрактивни за влюбените двойки са малките ресторантчета върху плавателни лодки. Този тип заведение за хранене въплъщава идеята за романтична вечеря под звездното небе, във водите на морето. Новата част на Несебър предлага забавления за романтиците на новото време. Барове, дискотеки и увеселителни паркове – всички места се заемат от следобедните часове, та чак до сутринта. Съвсем заслужено, Несебър печели определението „кътче за влюбени“.

0/5 (0 Reviews)

ОСТАВЕТЕ ОТГОВОР

Моля, въведете Вашия коментар
Моля, въведете Вашето име тук