Отслабнете с ходене: Как да се лишите от 5 кг за 3 седмици!

1
10796
Отслабнете с ходене
Отслабнете с ходене

Отслабнете с ходене: Как да се лишите от 5 кг за 3 седмици!

Ходенето с определено темпо, в комбинация със здравословна диета може да Ви помогне да отслабнете и да оформите тялото си. В тази статия ще Ви предложим няколко съвета, с които можете да загубите до 5 кг за 3 седмици, а всичко, което трябва да направите, е просто да се разхождате.

В съвременния начин на живот, където повечето от нас са в застой пред компютъра, човек е забравил, че е създаден за движение. Вместо да ходят, хората използват коли, за да се придвижат до работното си място. Естествено, при липса на движение, някои от нас (които обичат и да си похапват), започват да трупат килца. Решение за този проблем можем да открием в ходенето пеша – дейност, която ще ни помогне да отслабнем и да стегнем тялото си.

Всяка дейност, включително ходенето, изисква психическа подготовка, ако искате да постигнете желания резултат. Ходенето в продължение на повече от 20 минути влиза в категория тренировка, така че човек със сигурност работи за подобряване на здравето си. По този начин той увеличава максималния прием на кислород, намалява натоварването на сърцето и определено намалява стреса.

Въпреки това, ако човек подходи повърхностно и не използва подходяща техника, която включва движение и на ръцете, няма да успее да изгори достатъчно калории.

Ако искате да отслабнете с ходене, много е важно да се разхождате с бързи темпове. Изследвания в Университета на Вирджиния показва, че жените, които практикуват три пъти седмично бързо ходене в продължение на 30 минути и две разходки в умерено темпо, губят шест пъти повече мазнини в областта на корема от тези, които вървят пет пъти седмично при нормална скорост.

Ходене отслабване

3 съвета за успешно отслабване с ходене

Ако следвате тези съвети, в комбинация със здравословно хранене, можете да свалите до 5 кг за 3 седмици, ходейки навсякъде и по всяко време.

1. За максимална загуба на мазнини, ходете с бързи темпове три пъти седмично в продължение на 30 минути. Можете да ходите 30 минути бързо, правейки кратки почивки, през които да ходите по-бавно.

С обикновена разходка за един час ще изгорите около 238 калории.

Не се разхождайте когато е горещо навън, защото може да се замаете. Подгответе предварително здравословно хранене, за да избегнете замяната му с по-калорични ястия.

Вижте още>>> Зелена диета – здравословно отслабване за 14 дни

При средно бързо ходене пеша или ако се движите с 6 км/ч, след час ще изгорите 340 калории.

При много бързо ходене (скорост с около 7-8 км/час) ще изгорите около 564 калории за час. Разхождайте се в ритъм, размахвайки ръце за по-голямо отклонение на въздуха и правете повече стъпки.

2. С всяка стъпка на краката си, човек трябва да е активен, за да се свиват мускулите на краката, както и на коремната стена. Най-лесно можете да постигнете това, като изберете път с наклон.

5 кг за 3 седмици

Постоянният шок за мускулите чрез промяна на наклона на ходене (нагоре-надолу) или чрез промяна на интензивността на ходене правят този вид дейност достатъчно добра активност за горене на калории и стягане на тялото.

3. Вземете бутилка вода с Вас, тъй като е необходимо да пиете няколко глътки на всеки 10-15 минути.

Спазвайте тези 3 стъпки и след 3 седмици ще забележите разликата!

3/5 (7 Reviews)

1 КОМЕНТАР

  1. Човек трябва всеки ден да ходи поне по 5км. Тогава не само ще се поддържа във форма, но и ще се чувства много добре.

ОСТАВЕТЕ ОТГОВОР

Моля, въведете Вашия коментар
Моля, въведете Вашето име тук