Подготовка: 30 мин
Приготвяне: 20 мин
Готово след: 50 мин
Печено пиле по калифорнийски
Необходими Продукти:
- 3/4 c балсамов оцет
- 1 ч.л. чесън на прах
- 2 с.л. пчелен мед
- 2 с.л. необработено маслиново масло
- 2 ч.л. италиански подправки
- Сол на вкус
- Прясно смлян черен пипер
- 4 обезкостени пилешки гърди без кожа
- 4 кръгчета моцарела
- 4 кръгчета от авокадо
- 4 кръгчета домати
- 2 с.л. нарязан босилек
Начин на приготвяне
В малка купа смесете заедно балсамов оцет, чесън на прах, мед, масло, италиански подправки, сол на вкус и черен пипер. Поставете пилешките гърди и мариновайте за 20-30 минути.
Загрейте скарата до средно висока. Изпечете пилешките гърди, докато усетите, че са готови за консумиране.
След това в съд поставете пилешките гърди. Върху всяко парче поставете кръгче моцарела, авокадо и домат. Поставете във фурната за 2 минути, за да може моцарелата да се разтопи.
Сервирайте със свежа лятна салата и се насладете на страхотния вкус.
За десерт препоръчваме >>> Най-добрата рецепта за палачинки
Bon appétit!
А по балкански как се прави?