Народни методи за премахване на торбички и кръгове под очите

0
11222

Народни методи за премахване на торбички и кръгове под очитеНародни методи за премахване на торбички и кръгове под очите

Торбички и кръгове под очите могат да бъдат проблематични за много хора. Те могат да създават уморен вид на лицето и да намалят самочувствието. Въпреки че има много продукти на пазара, които обещават да се справят с този проблем, някои хора предпочитат да използват народни методи за премахването на торбички и кръгове под очите. Тези методи са естествени, лесни за изпълнение и често се основават на домашни съставки.

  • Компреси със зелен чай: Зеленият чай съдържа антиоксиданти и танини, които могат да се борят със запушването на кръвоносните съдове и подпухването. Направете си чаша зелен чай и го охладете в хладилника. Намочете две памучни тампончета в студения чай и ги поставете върху затворени очи за около 15 минути. Този процес може да повторите два пъти на ден за най-добри резултати.
  • Компреси със студен краставичен сок: Краставицата е известна със своите освежаващи и успокояващи свойства. Нарежете два свежи краставични кръга и ги оставете в хладилника за около 30 минути. След това ги поставете върху затворени очи и оставете да подействат за 10-15 минути. Краставицата ще помогне да се намали подпухването и да се освежи кожата около очите.
  • Масаж с масло от жожоба: Жожоба е натурално масло, което се счита за отлично средство в грижата за кожата. Нанесете малко количество масло от жожоба върху пръстите си и нежно масажирайте зоната около очите в продължение на няколко минути. Това ще помогне за стимулиране на кръвообращението и хидратиране на кожата.

Прочетете още: Лунен календар

  • Компреси със студено мляко: Млякото е известно със своите омекотяващи и освежаващи свойства. Намочете два памучни тампона в студено мляко и ги поставете върху затворени очи за около 10-15 минути. Млякото ще помогне за омекотяване на кожата и намаляване на торбичките под очите.
  • Компреси със сок от лимон: Лимонът съдържа витамин С, който може да осветли кожата и да намали тъмните кръгове под очите. Изцедете сок от свеж лимон и го разредете с равно количество вода. Намочете два памучни тампона в разтвора и ги поставете върху затворени очи за около 10 минути. Внимавайте да не допуснете сока да влезе в очите, тъй като може да предизвика дразнене.

Всички тези народни методи могат да помогнат да се намали видимостта на торбичките и кръговете под очите.

Въпреки това, важно е да се отбележи, че ефектите може да варират от човек на човек и не всички методи ще работят за всеки. Ако проблемът с торбичките и кръговете под очите се задържи или се влоши, е препоръчително да се консултирате с дерматолог или специалист по кожни проблеми.

4.3/5 (3 Reviews)

ОСТАВЕТЕ ОТГОВОР

Моля, въведете Вашия коментар
Моля, въведете Вашето име тук