Прически за къса коса

0
31329

Прически за къса коса

Броят на момичетата, които избират стилни прически за къси коси, се увеличава все повече и повече, защото те са не само удобни, но и модерни, красиви и необичайни. Прическите за къса коса могат да подчертаят чертите на лицето, да го „отворят“ и да привлекат вниманието на другите, защото не на всяка жена ѝ отива къса коса. Много момичета смятат, че е невъзможно да се направи красива прическа на къса коса, но ние ще опровергаем това в тази статия. Въпреки, че при късата коса е по-трудно да се правят плитки или къдрици, съществуват още много възможности за прически.

Къси прически

Първо, трябва да се определи коя коса е „къса“. В края на краищата някои смятат, че за късо се смята 5-10 сантиметра, а за други – късата коса трябва да е с дължина до раменете. Ето защо условно разделяме статията си на 3 части:
1. Прически за много къса коса;
2. Прически за къса коса до линията на брадичката;
3. Прически за къса коса до раменете.

Прически за много къса коса

За да имате толкова къса коса, е необходима определена смелост, тъй като обикновено момичетата смятат, че красотата на една жена, от части се дължи на дългата коса. Въпреки това, късите прически могат да изглеждат женствени и романтични, и смело, стилно и шокиращо. Много холивудски звезди са подстригали дългите си къдрици. Например, с къси прически ходят известни личности като Риана, Ема Уотсън, Натали Портман, Чарлийз Терон.

Прически за къса коса – създайте текстура

Текстурираните прически за къси коси изглеждат интересни и свежи. Благодарение на текстурата и малка бъркотия върху главата, резултатът изглежда игриво и модерно. За да създадете такава прическа, ще Ви бъдат необходими различни средства като пяна за коса, гел, восък и др. На влажна, почти изсъхнала коса, поставете пяна и създайте текстура, подчертавайки отделните нишки. Можете леко и да топирате отгоре.

Прически за къса коса с текстура

Прически за къса коса с текстура

Прически за къса коса с текстура

Прически за къса коса с текстура

Прически за къса коса с бретон

Има хиляди варианти на бретона, който Ви позволява да промените изгледа си за секунди и Ви дава възможност да експериментирате. При къса коса, бретонът става акцент на прическата, защото привлича погледите. Прически за къса коса с прав гладък бретон изглеждат изящно и мистериозно. В този случай, бретонът може да бъде направен идеално гладък, а косата разчупена или да е на леки вълни. Бретонът е перфектно съчетание с прическа тип „Боб“. За да създадете ярък и екстравагантен изглед, много модерна е прическата за къси коси с дълъг бретон. Обикновено дамите го нагласят отстрани. Той може да бъде прав, гладък, с текстура или начупен. Вие решавате!

Прически за къса коса с бретон Прически за къса коса с бретон Прически за къса коса с бретон Прически за къса коса с бретон Прически за къса коса с бретон

Прически за къса коса с бретон

Асиметрични прически за къси коси

Асиметричните прически ще придадат на образа Ви неподражаем шик. С такъв стил, вниманието на другите около Вас е гарантирано. Асиметрията може да се изразява в различни дължини на косата отстрани или отзад.

Асиметрични прически за къси коси

Прически за къса коса до линията на брадичката

С тази дължина на косата можете безкрайно да експериментирате, създавайки различни прически. Нека да започнем с най-популярните опции.

Вижте още >>> 6 прически за плаж: прости, практични и шик

Прическа тип каре

Карето е една от най-често срещаните къси прически сред нежния пол. Тя е универсална, подходящ за почти всички типове лице, не изисква специална грижа. Карето винаги изглежда стилно и женствено, страхотна прическа както за ежедневието, така и за излизане вечер. За да придадете на прическата една нотка тържествена визия, трябва да положите много малко усилия: леко изправяне, малко кристали и сте готови!

Прически за къса коса до линията на брадичката Прически за къса коса до линията на брадичката Прически за къса коса до линията на брадичката Прически за къса коса до линията на брадичката Прически за къса коса до линията на брадичката

Прически за къса коса до линията на брадичката

Къси прически в стил „Гръндж“

Прически за къса коса в стил „Гръндж“ са топ тренд. Можем да кажем, че стилът на прическата в гръндж стил е липсата на прическа, защото това е особена съзнателна небрежност. Въпреки това, за да създадете такава прическа, понякога трябва да положите доста усилия. Някои момичета имат толкова права гладка коса, че просто е невъзможно да се създаде хаос в нея. Ако имате къдрава къса коса, тогава няма от какво да се притеснявате. За да създадете този тип прическа, просто трябва да измиете главата си и да изсушите косата по естествен начин. Ако желаете, можете да нанесете малко пяна или гел на косата си и да я поразчупите. Ако искате да подчертаете отделни кичури, то тогава стилизирайте само тях. Накрая нанесете лак.

Прическа за къса коса в стил Гръндж

Дръпната коса назад

Понякога е достатъчно да откриете изцяло лицето си, за да изглеждате различно. Късата коса е идеална за такъв тип прическа, но само момичетата с класическо овално лице могат да си го позволят. Има няколко варианта, с които да издърпате косата назад: със стилизиращи продукти или с помощта на аксесоари за коса, като например, ластичета, фиби или шноли. За гладка прическа назад, използвайте гел за коса и разрешете с гребен. За да създадете предимно овална прическа, косата трябва добре да се изсуши. Ако самата коса е обемна, тогава е достатъчно да я срешете в една посока и да напръскате косата с лак. Ако косата не се поддава на стилизиране, то в помощ Ви идват фибите.

Дръпната коса назад Дръпната коса назад Дръпната коса назад Дръпната коса назад

Креативно каре

Комбинацията от несъвместимости може да бъде въплътена в творческа прическа. Не се страхувайте от формата на прическата, модерната асиметрия, ултра-късите бретони, остри линии и преходи – всичко това може да се припише на креативното каре.

прически за къса коса - каре прически за къса коса - каре прически за къса коса - каре

Прически за къси коси до раменете

С такава дължина можете да си позволите не само стилизиране, но и различни прически. Дължината до раменете е много удобна и практична, заедно с това оставате женствена и грациозна.

Вижте още >>> Нова плитка за коса – хит сред майки и дъщери [ВИДЕО]

Прическа Боб на къса коса до раменете

Прическата Боб означава продълговати кичури отпред и по-къси зад тях. Разновидности на тази прическа има много – тя може да бъде асиметрична, слоеста, разчупена, прическа за къдрава коса… Тя е подходяща за момичета и жени от всички възрасти, позволява Ви да сте тренд, а най-важното е, че напълно се вписва в какъвто и да е външен вид. За ярка и динамична визия можете да изберете текстурирана прическа или асиметрична версия на прическата, където дълги кичури от едната страна се комбинират с ултра къса коса от другата страна. За любителите на по-стандартния образ препоръчваме прическа с мек контур и гладки линии.Прически за къса коса Прически за къса коса Прически за къса коса Прически за къса коса Прически за къса коса Прически за къса коса Прически за къса коса Прически за къса коса Прически за къса коса Прически за къса коса

Прически за къси коси в ретро стил

Несъмнено косата в този стил не е подходяща за ежедневието, но такава прическа може да бъде направена безпроблемно за събитие или гала вечер. Прическите в ретро стил не изискват задължително дълга коса, така че късата коса е чудесен вариант. За къси коси, прическите с къдрици и вълни са идеални. Този ретро стил не губи своя блясък никога във времето. Прическите често се украсяват с подходящи аксесоари – панделки, фиби и други орнаменти.Прически за къси коси в ретро стил Прически за къси коси в ретро стил Прически за къси коси в ретро стил Прически за къси коси в ретро стил Прически за къси коси в ретро стил Прически за къси коси в ретро стил

Удължено каре

Удълженото каре не се различава от класическото, с изключение на дължината. Тази прическа също може да има различни форми. Тя е чудесен избор за момичетата с дебела плътна коса. Удълженото каре Ви позволява да експериментирате с вида си и в същото време представлява удобна ежедневна прическа.

Прически за къса коса Прически за къса коса Прически за къса коса Прически за къса коса Прически за къса коса

Заплетени коси и плитки за къси коси

Можем да заплетем коси, само чиито дължина е до раменете, тъй като с по-къса коса е малко вероятно плитките да се захванат здраво. Имате различни варианти и можете да експериментирате както намерите за добре.

Плитки и заплетени прически за къси коси Плитки и заплетени прически за къси коси Плитки и заплетени прически за къси коси

Прически за къса коса с къдрици

Къдриците никога не излизат от мода. Къдравата коса не само, че е една от най-популярните прически за коса с всякаква дължина, но също така има много разновидности. Ако имате права коса до раменете с равномерна линия, тогава можете да си позволите почти всякакви къдрици – от меки вълни до зигзагови къдрици. За каскадни прически ще се впишат много добре малки къдрици. Също така можете да вдигнете косата и да я фиксирате с помощта на фиби, създавайки илюзията за дълга коса. За да създадете прическа с къдрици, можете да вдигнете косата само от дъното и да я оставите права до върха.Прически за къса коса с къдрици Прически за къса коса с къдрици Прически за къса коса с къдрици Прически за къса коса с къдрици Прически за къса коса с къдрици Прически за къса коса с къдрици Прически за къса коса с къдрици Прически за къса коса с къдрици Прически за къса коса с къдрици Прически за къса коса с къдрици Прически за къса коса с къдрици

Ето и още няколко идеи за прически за къси коси:

Прически за къса коса
Прически за къса коса
Прически за къса коса
Къси прически
Прически за къса коса
Прически за къса коса
Прически за къса коса
Прически за къса коса

Вижте още >>> Модни руси нюанси за коса през новия сезон


0/5 (0 Reviews)

ОСТАВЕТЕ ОТГОВОР

Моля, въведете Вашия коментар
Моля, въведете Вашето име тук