Разядка с патладжан и орехи
Необходими Продукти:
- 2 големи патладжана
- 160 мл заквасена сметана
- 1/2 ч.ч. счукани орехи, предварително леко запечени в сух тиган
- 1 супена лъжица пресен лимонов сок
- 2 скилидки чесън
- 3 с.л. зехтин
- няколко стръка ситно нарязан магданоз или копър
- сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне
Патладжаните се измиват добре както са цели и небелени. Набождат се с вилица на няколко места и се увиват в алуминиево фолио. Поставят се в тава и се слагат в предварително загрята фурна на 200 градуса за около 45 минути до час, за да се изпекат добре. След това се разрязват наполовина и се оставят да се охладят.
Следва да оберете вътрешната част на патладжаните и да ги сложите в блендер или кухненски робот. След това се добавят чесънът, лимоновият сок, зехтинът, магданозът и накрая – сол на вкус. Всичко се смила добре, добавя се заквасената сметана, разбърква се хубаво и се слага в купичка.
Орехите се натрошават и се добавят към сместа.
Разбъркайте и сервирайте със сухар или мека филийка хляб.
Калорично съдържание | Протеини | Мазнини | Въглехидрати |
66,3 ккал | 3,3 g | 1,7 g | 9.2 g |
Ако Ви се хапва нещщо сладко, препоръчваме >>> Най-добрата рецепта за палачинки
Bon appétit!