Вече не сменяме регистрационния номер при покупка на кола

0
20511
Вече не сменяме номерата при покупко-продажба на автомобил

Вече не е необходимо да подменяме регистрационните номера при покупко-продажба на автомобил, ако са български и отговарят на изискванията.

Ако не променяме областта, ще се обновява само свидетелството за регистрация.

Задължението за смяна на регистрационните номера при закупуването на автомобил отпада, това съобщиха от СДВР. Смяната ще става само по желание на собственика.

От 1 декември 2019г. влезе в сила промяната на Наредба № i-45 за регистриране, отчет, спиране от движение и пускане в движение, временно отнемане, прекратяване и възстановяване на регистрацията на моторните превозни средства и ремаркета, теглени от тях, и реда за предоставяне на данни за регистрираните пътни превозни средства.

В наредбата ясно е посочено, че:
„При всяка промяна в регистрацията се подменя свидетелството за регистрация, а табелите с регистрационен номер – по желание на собственика, когато промяната в регистрацията се извършва в същата област, в която превозното средство е било регистрирано.“

Това се извършва с цел облекчение на гражданите, за да не дават допълнително средства за регистрационни табели. В момента цената на комплект регистрационни номера за автомобили е 12 лева.

„Трябва да мине малко време, за да се види какво е желанието на гражданите. Нашите наблюдения показват, че автомобилите, които са били със софийска регистрация ще останат с досегашните номера, а за другите е въпрос на желание на гражданите“, това съобщи на брифинга Любомир Димитров от ГД „Национална полиция“.


0/5 (0 Reviews)

ОСТАВЕТЕ ОТГОВОР

Моля, въведете Вашия коментар
Моля, въведете Вашето име тук