Салата с пиле и лимоново-маслинов дресинг: Вкус и свежест в едно

Тази изискана салата не само привлича с визуалната си привлекателност, но и предлага богатство от вкусове, които се допълват перфектно.

0
7034
Салата с пиле и лимоново-маслинов дресинг
Салата с пиле и лимоново-маслинов дресинг

Подготовка: 10 мин
Приготвяне: 10 мин
Готово след: 20 мин

Салата с пиле и лимоново-маслинов дресинг

Салатите са великолепен начин да се насладите на хранителна, вкусна и здравословна закуска или основно ястие. Една от нашите любими рецепти е салата с пиле и лимоново-маслинов дресинг. Тази комбинация от сочно пилешко месо, свежи зеленчуци и освежаващ дресинг е идеална за топлите летни дни или когато желаете да се насладите на нещо леко, но ситно.

Необходими Продукти:

  • 2 пилешки гърди, печени и нарязани на филийки
  • 4 чаши различни видове зелени салатни листа (микс от рукола, маруля, спанак и др.)
  • 1 голям домат, нарязан на дребни кубчета
  • 1 краставица, нарязана на тънки резенчета
  • 1 червена чушка, нарязана на ивици
  • 1/2 глава червен лук, нарязан на тънки филийки
  • 1/2 чаша черни маслини, без костилки
  • 1/4 чаша прясно нарязан магданоз

За лимоново-маслиновия дресинг, ще ви трябват следните съставки:

  • 1/4 чаша свежо изстискан сок от лимон
  • 3 супени лъжици зехтин
  • 1 супена лъжица балсамов оцет
  • 1 супена лъжица настъргана лимонова кора
  • Сол и черен пипер на вкус

*За да приготвите дресинга, просто смесете всички съставки заедно в шейкър или затворено бурканче и разклатете добре, за да се смесят.

РецептаНачин на приготвяне

Приготвянето на тази салата е лесно и не изисква много време. Началото е с печенето на пилешките гърди. Можете да използвате предварително печено пилешко месо или да го приготвите самостоятелно. Печете гърдите до златисто кафяв цвят и ги нарежете на тънки филийки.

След като сте приготвили пилешкото месо, е време да сглобите салатата. За основата можете да използвате разнообразие от свежи зеленчуци, като рукола, маруля, спанак или комбинация от тях. Добавете нарязан домат, краставица и червена чушка, за да придадете на салатата още по-голяма свежест и цветност.

След като сте подредили зеленчуците, разпределете нарязаното пилешко месо върху тях. Прибавете нарязания червен лук и черните маслини, които ще придадат на салатата характерен вкус и текстура.

Сега е време да приготвите лимоново-маслиновия дресинг, който ще придаде на салатата финалния штрих. В купичка смесете свежо изстискания сок от лимон, зехтин, балсамов оцет и настърганата лимонова кора. Добавете сол и черен пипер на вкус и разбъркайте добре.

Накрая, полейте салатата с лимоново-маслиновия дресинг. Уверете се, че дресингът е равномерно разпределен върху салатата.

Ако Ви се хапва нещоо сладко, препоръчваме >>> Най-добрата рецепта за палачинки

Bon appétit!

0/5 (0 Reviews)

ОСТАВЕТЕ ОТГОВОР

Моля, въведете Вашия коментар
Моля, въведете Вашето име тук