Самотните жени са по-щастливи от ергените

0
3377
Самотните жени са по-щастливи от ергените

Самотните жени са по-щастливи от ергените

Спорът кой празник да празнуваме на 14 февруари – Свети Валентин или Трифон Зарезан, вече взе да втръсва – а и в крайна сметка важното е да има поводи, нали? Най-романтичният (или най-пивкият) ден в годината обаче със сигурност не е по сърце на необвързаните – особено на тези от мъжки пол. Резултатите от ново проучване показват, че жените по-добре понасят липсата на партньор отколкото самците.

Клишето твърди, че за дамите е по-стресиращо да са сингъл и да търсят спътник в живота, докато ергенлъкът не е болка за умиране, а дори често е и пожелателен. Допитването на маркетинговата компания Mintel обаче показва, че 61 процента от необвързаните жени се чувстват напълно доволни от положението си, а внушителните 75 процента дори не си правят труда да си търсят партньор.

Прочетете още >>> Какво търсят мъжете в една жена

Мъжете, които не се измъчват от липсата на нежна половинка, са под 50 процента, а 65 процента признават, че са загърбили търсенето на нова любов.

Експертите допускат, че необвързаните жени се чувстват по-щастливи, защото разполагат с повече време за себе си. Смята се също, че за някои представителки на нежния пол връзките са натоварващи, тъй като влагат повече усилия в тях от мъжете.0/5 (0 Reviews)

ОСТАВЕТЕ ОТГОВОР

Моля, въведете Вашия коментар
Моля, въведете Вашето име тук