С тези секс пози горите най-много калории

0
6826
Секс пози, изгарящи най-много калории

Секс пози, изгарящи най-много калории

Запитайте се кои са Вашите любими секс пози и колко калории изгаряте по време на половия акт. Според направени изследвания, половин час секс консумира около 150 калории, но в зависимост от позата, тази цифра може да бъде още по-голяма. Воденето на много страстна любов може да стопи дори 350 калории, което е равносилно на половин час блъскане във фитнеса.

Повечето мускули в тялото се активират по време на най-класическите пози, но това се отнася най-вече за мъжете.

Дори целуването изгаря определено количество калории – по-точно около 68 на час. Може би това не изглежда много, но всяка консумирана калория е важна.

Тегло се губи и при орален секс, който ще „разтвори“ около 100 калории за половин час, което е подобно на половин час път пеша или 15 минути упражнения във фитнеса.

Експерти твърдят, че жените, които преживяват оргазъм, изразходват повече калории от тези, които не достигат връх. Така че, уверете се, че любовта винаги е „завършена щастливо“.

И друг интересен детайл – по време на секс, мъжете губят повече калории, отколкото жените, защото имат повече мускулна маса. Колко калории се изгарят по време на секс, е изчислил личният треньор на Шарлийн Кардиело (Charlene Ciardiello), също така и автор на холистичната фитнес програма „Млъкни и се раздвижи„.

Секс пози, изгарящи най-много калории
Секс пози, изгарящи най-много калории

Жената е отгоре

Когато става дума за тази поза, мъжете губят много малко калории, докато средно за жените са 122kcal. Повече калории дамите биха „стопили“, ако не седят върху партньора, а са в клекнало положение отгоре – това увеличава броя на изгорените калории до 172. В тази поза се укрепват мускулите, краката, бедрата и долната част на корема.

Коя е най-секси жената в света за 2018 >>>

Мисионерска поза

В тази поза, един мъж за половин час секс с умерено темпо ще изгуби 143 калории, а жената само 44. Ако една жена иска да стопи повече калории, трябва да повдига бедрата си към партньора и да ги спуска, следвайки неговия ритъм. Това е чудесен начин да тонизирате мускулите на краката, бедрата и корема.

Кучешка поза

В тази поза, жената обикновено изгаря средно 98 калории, докато мъжът – 151kcal. Ако една жена иска да изгуби повече, тогава ще трябва да се опре добре с ръце и да се избутва към партньора си в неговия ритъм. По този начин ще изразходва 118 калории. В допълнение, укрепват се мускулите на ръцете и раменете.

0/5 (0 Reviews)

ОСТАВЕТЕ ОТГОВОР

Моля, въведете Вашия коментар
Моля, въведете Вашето име тук