Какъв е „срокът на годност“ на варените яйца?
Великден е време, когато домът ни е пълен с варени, боядисани и украсени яйца.
След като сте отделили първото боядисано червено яйце за дома и сте направили традиционното чукане с яйца, вероятно ще Ви останат поне няколко.
Можете да направите вкусни салати с варените яйца или да ги нарежете на филийки и поставите в сандвич, но ако ги съхранявате в хладилник, то е добре да знаете какъв е техният „срок на годност“.
Поставени на хладно там, те ще бъдат годни за консумация и безопасни за ядене до една седмица от деня, в който сте ги сварили.
Това Ви дава достатъчно време да изядете някои от тях или да ги използвате за закуска, тъй като би било жалко да ги изхвърлите накрая, след като сте положили толкова много труд за тях.