Термогенеза – нов метод за отслабване

0
3412
Термогенеза

Термогенеза – нов метод за отслабване

Много хора смятат, че задължително трябва да се изпотят добре във фитнеса, за да оформят добра фигура. За щастие обаче това не е вярно. Има много други начини, които могат да помогнат в борбата с килограмите. Макар доста фенове на фитнеса да отричат всичко, което не е свързано с вдигането на тежести и бягането на пътечката, един метод влияе също толкова добре на организма.

Какво е термогенеза?

Термогенеза е процес, при който се произвежда топлинна енергия в тялото и по този начин се ускорява метаболизмът и помага за изгарянето на повече калории. При термогенезата се изгарят телесни мазнини. Най-лесният начин за повишаване на вътрешната телесна температура е чрез физическа активност, но може да се постигне и чрез диета, чрез приемането на подходящи храни или хранителни добавки.

Експерти определят метода като активност, която включва всичко, което правим без съня, яденето и упражненията. Това включва карането на колело до магазина, изкачване по стълбите, извеждане на кучето, чистене и други активности са пример за „термогенеза“. Проучване показва, че включването на метода в ежедневната Ви рутина може да Ви помогне да изгорите до 2000 калории на ден.

Най-добрият начин за спазване на „термогенеза“ е да правите колкото се може повече стъпки през деня. Повечето от нас не ходят пеша на работа, защото или бързаме, или просто работното ни място е твърде далеч от дома. Ако и Вие сте от този процент, то тогава можете да наваксате като се изкачвате по стълбите в офиса, да не ползвате асансьора. Ако искате да си поговорите с колега, по-добре го накарайте да излезете навън и да се разходите докато обсъждате другите хора в стаята или пък си разказвате случки от живота.

Препоръчително е да се правят около 12 хил. крачки на ден, за да има ефект от метода. Ако нямате възможност да се разкарвате безцелно, то тогава намерете друга дейност вкъщи, която ще Ви помогне да изгорите калории. Абсолютно всичко е приемливо – от чистене на прах до поливане на цветята. Важното е да не се заседявате като се върнете от работа.

Методът термогенеза помага не само в борбата с килограмите, но облекчава и болката в мускулите. Разходката сред природата намалява стреса, подобрява емоционалното състояние, бори се със сърдечните проблеми, притъпява глада Ви за нездравословни храни и помага на мозъка да е винаги във форма.

0/5 (0 Reviews)

ОСТАВЕТЕ ОТГОВОР

Моля, въведете Вашия коментар
Моля, въведете Вашето име тук