Тридневна лунна диета

Тридневна лунна диета веднъж месечно, при пълнолуние или при друга фаза на Луната.

0
10413

Тридневна лунна диетаТридневна лунна диета

Тридневна лунна диета според фазите на Луната е течна диета и се спазва само веднъж в месеца. Добре е да е на пълнолуние или на новолуние, но може да се изпълни и при другите фази на Луната.

При приготвяне на храната за тридневна лунна диета е важно да се запазят вкусовите ѝ качества, като се ограничат подправките до минимум.

През тези три дни се пият възможно повече течности – минерална или изворна вода и прясно изцедени сокове. Кафе и алкохол по време на лунната диета не се препоръчват.

При спазването на тази лунна диета, за разнонобразие могат да се пият различни видове билков чай, студен ментов чай, прясно изцедена цитронада или чаша топла вода с резенче лимон и лъжичка мед.

Следва примерно меню за всеки от трите дни на тридневната лунна диета:

Тридневна лунна диета – портокалов сок
Първи ден от лунната диета

При събуждане – чаша вода и сок от половин портокал
Закуска – кисело мляко и 1 ябълка
10 часа – сок от портокал и лимон
Обяд – чаша зеленчуков сок
Следобедна закуска – билков чай с мед
Вечеря – чаша цитрусов сок
Преди лягане – чай с лъжичка мед

Тридневна лунна диета – билков чай
Втори ден от лунната диета

При събуждане – чаша вода и сок от половин портокал
Закуска – билков чай с лъжичка мед
10 часа – сок от портокал и лимон
Обяд – чаша зеленчуков сок
Следобедна закуска – билков чай с лъжичка мед
Вечеря – смачкана на пюре ябълка
Преди лягане – чай с лъжичка мед

Тридневна лунна диета – сок от моркови
Трети ден от лунната диета

При събуждане – билков чай с лъжичка мед
Закуска – кисело мляко и разбит на пюре банан
10 часа – чаша сок от грейпфрут
Обяд – зеленчуков сок и сок от два портокала
Следобедна закуска – билков чай с лъжичка мед
Вечеря – чаша билков чай
Преди лягане – чай с лъжичка мед

За отслабване и запазване на теглото след загуба килограми, в края на лунната диета е добре да започнете с по-леко хранително меню. Препоръчително е да се готви на пара.

Храната трябва да съдържа главно плодове и зеленчуци, като се набляга на моркови, зеле, тиквички, целина, зелена салата, домати и краставици. За овкусяване на салатите се използва зехтин и ябълков оцет, без готварска сол.

5/5 (1 Review)

ОСТАВЕТЕ ОТГОВОР

Моля, въведете Вашия коментар
Моля, въведете Вашето име тук