Упражнения за стягане на цялото тяло

0
2145
Упражнения за стягане на цялото тяло

Упражнения за стягане на цялото тяло

Не обичате да тренирате, но искате красиви, стегнати мускули на цялото тяло? Това не са само Ваши желания, но и на повечето от нас… Изглежда, че резултатите са възможни, ако успеете да отделите няколко минути на ден.

Ако някога сте искали да имате плосък и стегнат корем, знаете колко трудно се постига това. Мускулите в тази част на тялото са най-трудните за изграждане. Особено, ако упражненията за корем не са Ви любимо занимание.

Затова Ви предлагаме упражнение, което ще замести 100 коремни преси. Веднага да изясним – няма да е лесно, но цялата пот ще се изплати, когато видите крайния резултат. Според фитнес инструкторите, има едно много мощно упражнение, което ще Ви помогне да постигнете желаните резултати много по-ефективно от 100 класически коремни преси. Това упражнение е известно на повечето фитнес маниаци и се нарича Plank. Plank без съмнение ще помогне на корема Ви да бъде по-стегнат и плосък, да подобри стойката Ви и да облекчи болката в гърба.

упражнения за стягане на цялото тяло
Упражнения за стягане на цялото тяло – Plank

За начало трябва да знаете някои правила за Plank, така че упражнението да е ефективно. Трябва да сложите здраво ръцете си на земята, раменете и шията трябва да са на едно ниво. Въпреки, че основният фокус е върху коремната част, ще почувствате напрежение и в краката си. Поставете ги по такъв начин, че тежестта да се прехвърля на пръстите на краката и ще усетите как работят бедрените мускули. Бедрата трябва да са изравнени с гърба, т.е. не трябва да ги повдигате, така че тялото да образува формата на триъгълник.

Разбира се, не забравяйте да дишате дълбоко. За да улесните задържането на гърба си изпънат, представете си, че има чаша вода и трябва да внимавате да не я разлеете.

ВИЖТЕ ВИДЕО:

Веднага след като поставите тялото в правилната позиция, можете да започнете с упражнението. Пръстите на краката и ръцете трябва да останат на земята, а гърбът да е изпънат. Фокусирайте се върху точка между ръцете си и се опитайте да задържите тялото си така в продължение на 1 минута. Можете да редувате да повдигате краката си, но не спирайте да бъдете изпънати. Ако изпълнявате упражнението по правилния начин, трябва да усещате пълната тежест на тялото си върху ръцете и пръстите на краката. После продължете със затягането на стомашните мускули в продължение на 20 до 60 секунди и след това се отпуснете.

Вижте още >>> Стегнато дупе на плажа: 14-минутната тренировка на супермоделите (Видео)

Нека целта Ви бъде да увеличите издръжливостта – опитайте се да останете така минимум 1 минута. И тъй като с всеки изминал ден упражнението ще става по-лесно изпълнимо, Вашата издръжливост ще се увеличава. Повтаряйте Plank три пъти дневно, в продължение на един месец и ще бъдете приятно изненадани от резултатите.

Успех!

0/5 (0 Reviews)

ОСТАВЕТЕ ОТГОВОР

Моля, въведете Вашия коментар
Моля, въведете Вашето име тук