Интересни факти за обувката на висок ток

0
2199
Високи токчета
Високи токчета

Интересни факти за обувката на висок ток

Високите токчета са едни от основните аксесоари, които всяка жена има в своя гардероб. Те удължават краката и придават елегантност на почти всяко облекло. Обувките с високи токчета са често предпочитани и могат да се намерят най-различни модели и размери, така че да паснат на всеки. Те несъмнено присъстват в съвременното общество и никоя жена не би се разделила с тях.

Знаете ли че…

Много интересен факт, е че високата обувка е създадена първоначално не за женската аудитория, а по-скоро като мъжка обувка. Те са били използвани от царете и други благородни и богати мъже.

Крал Луи XIV популяризира високите обувки по време на царуването си в края на XVв. и началото на XVIв. Известно е, че носи червени токчета, дизайнът, който сега е най-тясно свързан с обувките на Christian Louboutin. Мъжете са носели високи токчета по това време не само като символ на богатство и статус, но и за да се чувстват по-силни, тъй като високите обувки им позволявали да се издигат над другите.

Историческите сведения също показват носенето на високи обувки от членовете на благородството, високи до 20 инча. Причината за това била да си предпазят краката от калните улици на Венеция.

Друга теория е, че високите токчета са създадени за помощ при конните спортове. Каубойските ботуши днес все още имат ниски токчета, което позволява по-добра стабилност. През предходните векове обувката с ток е позволявала на мъжете да се изправят и да използват по-добре оръжията си по време на война. Обувките с токове, използвани за тази цел, датират от Персийската империя през 10 век.

Високи токчета
Високи токчета

Жените започват да използват високи обувки през XVI век. като начин да направят краката си да изглеждат по-малки. Шаблонът за красота по това време бил такъв, че жените се възприемали като по-красиви, ако били с по-малки крака. Постепенно всички тези разбирания се променят и модните тенденции започват да превземат пазара. Материалите, с които са се изработвали са помогнали на обувката с висок ток да започне да изглежда по по-привлекателен начин и да се превърне в една от най-модерните водещи тенденции сред жените.

Вижте още >>> Насладете се на шофирането, когато сте сами

С модните тенденции, променящи се от сезон на сезон, високите токчета показват, че наистина са издържали теста на времето.

0/5 (0 Reviews)

ОСТАВЕТЕ ОТГОВОР

Моля, въведете Вашия коментар
Моля, въведете Вашето име тук