Фитнес и веган диета? Мисията възможна

0
2392
Фитнес и веган диета

Фитнес и веган диета? Мисията възможна!

Важно е за всички вегани да знаят, че веганският начин на живот и хранителният режим, който следват не помагат с възстановяването, необходимо при дълги тренировки с много упражнения и повторения без използването на големи количества хранителни добавки.

Не отнема много да стимулирате развитието и растежа на мускулите. Използвайте по-големи тежести и по-малък брой повторения. Старайте се тренировките Ви да не са повече от час.

Кардиото е важна част от тренирането, но по колко и какъв тип кардио е изцяло индивидуално. Ако се опитвате да качите тегло, може да пропускате кардио, но ако предпочитате да го правите е препоръчително да го правите по два до три пъти седмично 15 – 20 минутни сесии с нисък интензитет. Велотренажор (или колело), елиптически тренажор, тичане или ходене са добри алтернативи.

За самите тренировки:

  1. Тренирайте всяка мускулна група веднъж седмично.
  2. Тренирайте до час.
  3. Използвайте по-големи тежести и по-малко повторения.
  4. Правете по 3 – 4 упражнения за големите мускулни групи и 2-3 за по-малките.
  5. Като за начало се старайте да правите от 4 до 6 повторения за упражнения като лежанка, мъртва тяга и клекове с тежест (комплексни упражнения) и 6 – 10 повторения за изолиращи упражнения.

В зависимост от заетостта Ви, можете да пробвате различни тренировъчни графици. Като например:

  • Ден 1 – Гърди и трицепс
  • Ден 2 – Гръб и бицепс
  • Ден 3 – Крака и корем
  • Ден 4 – Рамене и трапец

Или за по заетите от Вас:

Ден 1 – Гърди и ръце

Ден 2 – Гръб и крака

За начинаещите е важно да се вслушват в тялото си. Ако имате травми няма от какво да се плашите. Винаги можете да изготвите тренировъчен план, който да Ви „пази“. Ако усещате, че имате нужда от почивка или не се чувствате добре вземете си ден почивка.


0/5 (0 Reviews)

ОСТАВЕТЕ ОТГОВОР

Моля, въведете Вашия коментар
Моля, въведете Вашето име тук